[]

Torpil

- hiç torpile ihtiyacınız oldu mu?
- hiç torpil kullandınız mı?
- torpiliniz olsa kullanır mısınız?
- torpiliniz var mı?
- torpil hakkında ne düşünüyorsunuz?

(torpil, kayırılma anlamında kullanılmıştır. hayatın herhangi bir alanında -büyük, küçük, önemli, önemsiz- torpille x işini halletmek, torpille x'i başarmak, vb. anlamlarda...)

 
evet
evet
evet
evet
türkiyede kesinlikle lazım
  • jpsartre  (04.09.12 02:49:17) 
-hayır
-hayır
-var ama gerek duymadım
-evet
-türkiye'de normal. bu konu hakkında en ahkam kesen biri bile torille şartlarının iyileşeceği bir fırsata kavuşsa, durmaz kullanır.
  • Laplacee  (04.09.12 02:52:05) 
-Hem evet hem hayır. İhtiyacım olacağını biliyorsam o işe girmedim. Hakimlik sınavına girmedim mesela. Bu durumda ihtiyacım var mıydı yok muydu sen karar ver.
-İsteğim dışında evet.
-Torpilin niteliğine göre. Hakkımı müdafaa için kullanırım, başkasının emeğini çalmak için kullanmam.
-Yok. Misal birkaç sınava gireceğim, hiçbirinde torpilim yok, aramıyorum da.
-Türklerin en büyük sorunu. AKP'den de cemaatten de önce vardı, sonra da olacak. Milletin o yüzden ''cemaatçiler hede hödö'' demesine acayip kılım. Hayatımı bir sosyal sorunla savaşmaya adayacaksam bu torpil olabilir.
  • terelelli  (04.09.12 02:53:49) 
- evet
-evet
-evet
-evet
- arada işe yaramasada olmazsa olmaz
  • skywalkeremre  (04.09.12 03:01:36) 
hiç torpil yaptırmadım. ihtiyacım olsa, imkanım da olsa dahi buna yeltenmem. bildiğin ahlaksızlık, başkasının hakkını gasp etmek. ola ki yarın öbür gün torpil yapacak merci de olsam, kardeşime bile yapmam. ülke olarak bu yüzden geriyiz işte.


  • ruhibirbanyo  (04.09.12 04:02:35) 
evet
evet
evet
evet
kötü bir şey
  • esenbogan  (04.09.12 09:54:20) 
evet
hayır
çaresiz kalmam lazım.
evet. kimse adaletli bir sistem olduğuna inanmıyor. torpil ya da güçlü referanslar da varlığını sürdürmeye devam ediyor. bu sistemle de daha gider böyle.
  • psikolog sulugoz  (04.09.12 10:47:00) 
-evet
-denedim ama bıyığım olmadıgından olmadı
-biraz can sıksa da evet
-yokmuş
-şerefsizliğin önde gideni ama mecburiyetten kullanılması gerekiyor gibi bir durumu var her iş torpille dönüyor bu 10 sene önce de böyledi 15 sene öncede 1 ay öncede hep türkiyede torpille dönüyordu.
  • exodia  (04.09.12 14:14:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.