[]

oturum açma parolamı unuttum

3 aydır laptopu kullanmiyordum simdi bi acim dedim parolayi unutmusum. Mal gibi parola hatirlatma da yapmaisim. Mobilden girdigim icin forumlari gezemiyorum yapabilcegim birsey var mi ogrenirsem uber olur

edit: nolur bi çözüm olsun 35tl format parası istiyorlar


 
hiren's boot cd'nin icinde Offline NT/2000/XP/Vista/7 Password Changer diye bi sey var. onu kullan. google senin dostun, yoldaşın.


  • osuruklu  (03.09.12 18:52:50) 
Forumlardan iki yöntem aktarayım o zaman. Kendim daha önce denemediğim için kesin çözüm diyemiyorum. Bunların dışında password recovery için bootable cd 'ler de var.

a.)
Bilgisayar oturum açma şifresini unutmuş veya başa birisinin pc sinin başına oturdunuz.ve pc yi açtınız ama o da ne- size kullanıcı şifresi soruyor (bios şifresi değil).işte bu durumda şifreyi iptal etmek için pc yeniden başlatın ve windows açılmadan F8 e basın ve ordaki listeden komut sistemiyle çalıştırı seçin.karşınıza komut satırı geldiğinde start c: yazın enter deyin.hata mesajı gelebilir kafaya takmayın ok deyin ve biraz bekleyin windows açılacaktır.ve ordan denetim masasına girin kullanıcı hesaplarından şifresini kırmak istediğiniz kullanıcı hesabını seçin ve parolayı kaldır seçeneğini işaretleyin.ve pc yeniden açıldıktan sonra mutlu haber kullanıcı şifresi sormayacaktır.

b.)

1. Ekranda beliren “yükle” “onar” seçeneklerinden klavyemizde ki “r” tuşuna basmak suretiyle “onar” seçeneğini seçiyoruz. Setup sistem dosyalarını diske kopyalamaya başlayacaktır. Sistem kendini yeniden başlatana kadar bir şey yapmadan bekliyoruz.

2. 2000 kullanıyor iseniz setup, “bileşenleri yüklüyor” xp kullanıyor iseniz “aygıtları yüklüyor” işlemini başlatana kadar bekliyoruz. Başlar başlamazda “shift+F10” yapıyoruz.
3. Açılan konsola 2000 için “control.exe” xp için “nusrmgr.cpl” komutu giriyoruz.

4. Açılan kontrol panelinden yönetici parola işlemlerini seçerek yeni bir yönetici parolası belirliyoruz.

5. Kontrol panelini kapatıp setup’ın onarım işlemini bitirmesini bekliyoruz…
Alıntı:bildirgeç
  • muslum tangoze  (03.09.12 18:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.