[]

Burnu tamamen tıkalı kedi

Binanın bahçesine gelip giden sahipsiz bir kedi var birkaç gündür. Burnu hiç durmadan akıyor ve neredeyse tamamen tıkalı. Sürekli hapşırıyor ve uyurken de ağzı açık uyuyor nefes alamadığı için. Ayrıca -sanırım akıntıdan dolayı- burnunun alt kısımları da yara olmuş gibi görünüyor. 3 gündür kuru mama ile besliyor ve su veriyorum ama durumunda hiçbir gelişme yok. Maalesef veterinere götürecek vakte ya da ekonomik imkana sahip değilim. Zaten yanına yaklaşmama pek izin vermiyor. Bugün sağdan soldan okuduğum kadarıyla süte bir miktar antibiyotik ve imuneks ezip karıştırdım ve içti. Fakat sonradan acaba antibiyotik zararlı mı olur diye içime kurt düştü. 1000'lik bir antibiyotikten çok ufak bir parça (hapın 10'da birinden daha ufak bir parça) içirdim. Yanlış mı yaptım? Devam edeyim mi birkaç gün antibiyotikli ve imuneksli süt vermeye? Ya da ne yapabilirim başka?




 
çevredeki veterinerlerden mutlaka biri sokak hayvanı olduğu için muayenesini ücretsiz yapacaktır. bunu açıkça konuşursanız halledersiniz. ayrıca hayvanın göğsü vs. dinlenmeden durumu tam olarak anlaşılmadan ilaç vermek doğru olmayabilir. gerekirse veteriner antibiyotik iğne yapabilir ve sadece ilaç parasını alabilir.


  • kedili madam  (03.09.12 18:09:42) 
burnunu tuzlu suyla temizleyebilirsin.
kendi kendine tedavi etmeye çalışmak yerine en azından vetriner fakültesine götürsen?

  • kayranin kedisi  (03.09.12 20:26:53) 
veterinere gidip danışın, o kadarından para almazlar. bizim kedimize çocuk antibiyotiği yazmıştı. yaş mamaya karıştırıp verdik. antibiyotik de 3 liraydı. 1 haftada düzeldi.


  • boo ya moon  (04.09.12 00:16:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.