[]

tuberculosis testi veremle alakalı bişey mi?

biraz önce güney koreden mail aldım, yurtta kalabilmek için tüberküloz test sonuçları getirmen lazımdedi...bu verem testimi oluyor? yıl olmuş 2013 ne veremi yahu? acaba güney korede çok mu yaygın verme falan? niye istediler benden böylebişey...

ve bu test çok pahalı mı yaptırması? mahalle sağlık ocaklarında yaptırabilirmiyim?
------------------------

Bana gelen mail;



We are very happy to welcome you to Yonsei. Please be advised for the move-in procedures.

1. Room Assignment


Room assignment and confirmation is on payment sequence.
When assigning rooms, we don’t guarantee certain room condition of your preference i.e. direction, view, floor etc.
You can check your room upon moving in. You cannot change rooms without the approval from the housing office. The Housing office can change rooms during the stay for operational reason.
We don’t assign rooms for those who don’t make payment during the mentioned period. We assign roommate at random, and we don’t inform in advance.


2. Move-in


Time : 23rd of September 2012, from 9:30 am (for KLI students only)

Please make every effort to arrive between hours listed above.

* Documents you have to prepare : 1) Passport copy, 2) TB test result


3. TUBERCULOSIS TEST (TB) Report

You must take Tuberculosis test (chest x-ray or skin test)

You should submit the TB test report upon moving-in. The report issued within two months from the time of moving in will be taken as effective.

If you are not diligent to submit the report or your report shows that you have difficulty in living in dormitory, the Housing office could cancel your application

 
verem hastalığı halen dünyanın en ölümcül bulaşıcı hastalığı olarak 1.sıradadır.türkiye'de verem hastalığını hastadan alınan balgamla teşhis koymaya çalışıyolar.ama her 3 kişiden biri vücudunda verem taşır.direnç düşünce ortaya çıkar.hasta verem mikrobuyla verem hastalığına yakalanmadan ölene kadar bile yaşayabilir.ama türkiyede hemen hemen herkeste vardır verem.otobüste iç içe gidiyoruz zaten,biri bi hapşırdı mı geçmiş olsun aldın içine bütün pisliği.ve hastalık oldukça yaygındır türkiyede.


edit:burda akciğer filmi ve deri testi demiş.sende temiz çıkar rahat ol.

edit2:verem amerika,almanya,danimarka zengin-fakir insan dinlemez,herkeste her ülkede görülebilir.geçen sene kanada'da verem salgını vardı.almanya'da da hollandada'da gayet görülen bir hastaklıktır.
  • selma  (03.09.12 16:25:32 ~ 16:49:27) 
evet verem testi. kolunuza igne batirip bir iki gun icinde cok sismis mi diye bakacaklar, or dedigine gore deri testini yaptirin, eger pozitif cikarsa ciger xrayi alin, selmanin dedigi gibi temiz cikar o.


  • beriberi  (03.09.12 16:32:50) 
alakasi yok ya verem yaygin olurmu kore dunyadaki en gelismis ulkelrden biridir.

gelismis ulkeler verem asisi yapmaz cunku asi vucuda mikrop verir zararlidir. ama turkiye gibi cin gibi geri kalmis ulkeler veremin onunu alamadiklari icin asi yaparlar cunku zaten saglik hizmeti falan yoktur verem hastasi ilacini duzenli almalidir yoksa ayni aids virusu gibi direnclenir ve oldurur ustelik bu virus baskalarina da gecer.

su an ilaca direncli verem dunyada en buyuk sorun. adamlar senin 3. dunyadan geldigini bildikleri icin temizmisin ona bakiyorlar. korede zaten verem yok asi da yok ihtiyac yok cunku sadece sen psimisin ona bakacaklar.

ayrica deri testine falan gerek yok onlar eski teknolojhi kan alip mikrop olcen testler var. deri testi antikor olcuyor ve asi yapanlara yalanci positiv verebilir
  • iplikci  (03.09.12 16:37:51 ~ 16:39:32) 
iplikci, mail'de test yaptirilmasi sart diyor ve sadece skin test ya da xray kabul ediyor. yaygin olsa da olmasa da, asi olsan da olmasan da sike sike yaptiracaksin o testi diyor.


  • beriberi  (03.09.12 17:02:07) 
yaz bir mektup doktor mehmed aga agzindan at imzayi tamam iste tb yoktur de okaadar iste. benim arkadasim abd de mastera sahte banka mektubu yolladi kimse cakmadi bile


  • iplikci  (03.09.12 20:16:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.