[]

Uyku-Rüya problemi! (Çıldırıyor muyum?)

Merhabalar Tuna nehrinin Oğuz Boyluları;

Aslında sorunum ciddi. Biraz ön bilgi vermekte yarar var.

5-6 senedir lucid dream görmekteyim. Kendi isteğimle olmadı, nasıl oldu bilmiyorum ama başladı işte. Ayda 1-2 kez görüyorum lucid dream. Son zamanlarda oldukça uzadı bu deneyimler hatta. 1-2 dakika kadar lucid dream görebiliyorum.

Uyku düzenim yok gibi bir şey. Uyuyamıyorum. En uzun uykum 2 saat kadar ki ondan da kabuslarla uyanıyorum.

Yine son 1 aydır garip bir şeyler oluyor bende. Uyuyorum vakitli vakitsiz. Derken bir kulak uguldaması, bir uyku felci geçiriyorum. Ardından rüyamın içinde uyanıp yatağımdan kalkıyorum ya da yatakta etrafı izliyorum.

Bilgi 1- Farklı yataklarda da böyle oldu birkaç kez. Mesela kanepe'de yatıyorsam rüyamda kanepe'den kalkıyorum; yatakta yatıyorsam yataktan kalkıyorum. Hem de yattığım yönlerde.
Bilgi 2- Astral seyahat değil çünkü rüya gibi devam ediyor gerisi, yani saçmalamaya devam ediyor.
Bilgi 3- Psikolojik durumun şu sıralar saçma ötesi, dipte bile değilim dibin altındayım. Siz hesap edin artık.

Sorunum ne olabilir sizce?

 
geçmiş olsun dostum.
ünv'de iken bende de çoğunluğu karabasan olmak suretiyle zaman zaman lucid rüya oluyordu (1-2 dk'dan fazla da görüyordum üstelik). ilk olarak vize dönemlerinde başlamıştı, az uyku, düzensiz beslenme ve yoğun zihin kullanımı bunları tetikliyordu. ama uykuya daldıktan sonra uyuyordum seninkinden farklı olarak. dalana kadardı benim işkencem.
sonraları azalmaya başladı (ki genelde öğrenciyken vardı). belki işine yarayabilecek bir bilgi şöyle verebilirim, bir dönem antidepresan kullanmıştım ve sonra birden de bırakmıştım. bu birden bırakma ile yılların karabasanları (karabasan dediğime bakma çoğunu da ben yönlendirdiğimden lucid kapsamına alabilirsin yani) geri döndü ve bu sefer uzun seriler halinde görmeye başlamıştım.
sonra doktorun yolunu tuttum ve bunun ilacın geri çekilme sendromunun sonucu olduğunu söyleyip bana basit bir ilaç verdi(atarax). ben de üç-beş gün kullandım sonra geçti. yıllardır da karabasan, lucid rüya vs görmemekteyim.

özetle bir doktora danış diyeceğim.

bu arada bir şey daha soracağım sana, sözlükte baktığımda çaylak görünüyorsun ama sözlük nickinle burdasın nasıl oluyor? bende niye olmuyor diye de sormadan edemiyorum :)
  • tranko buskas  (15.11.08 16:56:46) 
bak buraya doktora danış diye yazıyorum. belki doktor uygun görürse anti depresan iyi gelebilir. sinirlerin yatışır, moralin düzelirse uykuların da düzene girebilir.

ayrıca doktor kan tahlili yaptırır, belki başka bir rahatsızlığın da çıkabilir. misal ben geçen sene 4-5 ay feci bir uykusuzluk çektim, bunalıma yorarken hyper troidi çıktı. ilaç alıyorum ve düzeldim. başka rahatsızlıklarım da vardı, hepsi geçti.
  • mea maxima culpa  (15.11.08 17:03:28) 
@tranko buskas Teşekkür ederim önerin için. Bahsettiğin şeyler olabilir.

Ticket hesabıyla giriyorum işte. bryan fury sagolsun.

@mea maxima culpa en iyisi gidip ıncık cıncık ne var ne yok baktırmak. Teşekkür ederim.
  • ataturkiye  (15.11.08 17:09:04 ~ 17:09:54) 
Çıldırdığınızı düşünmüyorum. Belki uykusuzluğunuzdan kaynaklanan bitkinliğiniz olabilir ama yazdıklarınızda pek absürd şeyler yok. En azından yaşadıklarınızı yarı ciddi yarı gayri ciddi bir dille olsa bile kaleme alıp rüyalarınızın ne çeşit olduğunu belirleyebiliyorsunuz. Belki içki kullanıyorsanız miktarını azaltmanız yerinde olacaktır. Bunlar bir uzman tavsiyesi değildir, kendi tavsiyelerimdir.

(git: 47037)
  • tubytube  (15.11.08 17:57:44) 
lucid dream guzel bir seydir, eskisi kadar cok yapamadigima uzuluyorum ben sahsen.

fredi'nin kabuslari'vari durumunuz gelince; bana da olur o belirli zamanlarda, bilhassa ilk deniz kenarina (dusuk irtifali, sicak, yuksek nemli ortam) gittigimde. tansiyonunuzun oynuyor olma ihtimali var mi? imkaniniz varsa olcun bu durum gerceklestiginde.
  • lykos  (15.11.08 19:30:12) 
sözlükten mesaj attım ama çaylakmışsın :) valla bende de olmuştu zamanında, paşa paşa doktoruma gittim, ilacımı aldım, şimdi mutluyum.
(bkz: paxil)

  • bulanti  (15.11.08 23:41:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.