[]

[yüksek voltaj] Toshiba Laptop

Çok akıllı kardeşim bir şey olmaz diyerek gerilimi ayarlanabilir bozuk adaptörü takmış, takar takmaz bilgisayar kapanmış, bir daha da açılmadı. Yani yüksek voltajı vermiş. Benim bildiğim kadarıyla bunların girişlerinde koruyucu diyot oluyor. acaba sadece o mu yanmıştır yoksa komple gitmiş midir? anakart dolaylı olarak hardisk filan? Gerçi arkasını kokladım bir yanık kokusu geliyor ama nereden geliyor, daha önce de var mıydı bilmiyorum tabii.

şimdi bir de üstünden yaklaşık 4 sene filan geçti, garanti filan da kalmamıştır. nerede yaptırayım ben bunu? garantisi bitse de toshiba yine kabul eder değil mi parası neyse vereceğiz sonuçta?


 
mahalle aralarında konuşlanmış ne olduğu belirsiz tamircilere emanet edecğine, toshiba'nın türkiye distribütörünü bulup ara. biraz daha pahalıya tamir ederler ama için rahat olur en azından.


  • Rawkon  (01.09.12 18:25:16) 
parasını ister yapar tabi ama koku varsa komple gitmiş olabilir gibi geldi bana açıp içini bakman gerekli.


  • basond  (01.09.12 18:26:02) 
Bildiğim kadarıyla akım adaptörde doğrultuğu için girişte diyot filan olacağını zannetmiyorum, gelen elektrik direktt chipsete gidene kadar yarı iletken parça yaktımı yakmadımı tespit etmek lazım yakmamışsa çok kötü o zaman ne hdd ne ram hiçbişey kalmaz elinde sağlam olarak

Nelerin yandığı konusunda ise tamamen şansa kalmış diyebiliriz.
Ram leri ve hdd yi bir dene başka bi sistemde

Toshiba teknik servise ver seve seve kabul ederler merak etmeyin ama chipset ve birkaç yarı iletken yandıysa yeni laptop parası isterlerse şaşırmayın.
Ama yinede götürün en azından öğrenin nesi var.
  • alixkandemir  (01.09.12 19:01:17) 
toshiba notebook bilgisayar teknik servisi burda yazılanları okuyunca korkmadım değil bir de bulunduğum şehirde de yok teknik servisleri muhtemelen kargoyla filan göndermem gerekecek. o iş nasıl oluyor ki? hani fiyat çok fazla olursa tekrar geri mi gönderecekler kargo ile?


  • ronartest  (01.09.12 19:04:39) 
büyük ihtimal ile giriş sigortası yanmıştır. koruma diyodu sigortadan sonra devreye ters olarak bağlı. yani artı ve eksi uçlar ters bağlanırsa diyot kısa devre ederek sigortayı attırıyor.

o laptopları düşük alçak gerilimle bozamazsınız. normal çalışma voltajı 19-21 volt. 21 üzerine çıkınca zaten kendisi otomatik kesiyor voltajı.
  • orpheus  (01.09.12 19:43:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.