[]

lifli gıda - diyet - abur cubur yeme isteği - hemoroid ameliyatı

selamlar. 5 gün önce hemoroid ameliyatı geçirdim. doktor da haliyle diyet verdi. lifli gıdalar yiyeceksin ve bol su içeceksin dedi genel olarak.

bunun dışında bi de şema verdiler. şöyle;

yasak olan yiyecek-içecekler: kahve, alkol, aşırı baharatlı yiyecekler, lifleri fakir yiyecekler (muz, ayva, pirinç, patates)

patates yasak olduğu için cips yemiyorum. fıstıklı çitos falan da yasak mı yani?

demli çayın da kabız yaptığı söyleniyor ama verdikleri kağıtta çayın yasak olduğu yazmıyor. içsem nolur?

çikolata?

kola diyecem, beni kabız yapıyor. doktor içebilirsin deseydi de içmezdim.

bunları yiyip içmesem de olur tabi şu an ama, mercimek çorbası içip kabak yemekten midem bulandı artık, ara ara abur cubur yemek istiyorum. yeni ameliyat olduğum için kesinlikle riske girmem ama.

ne diyosunuz?

 
cipsi alın, 2 tane yiyip paketi yok edin ya da başkaları yesin kalanı.
öncesi ve sonrası bol bol lifli gıda alırsanız vücut tolere eder bence. yiine de doktorun sözünden çıkmayın, ölmezsiniz yemeyince.

  • 9kuyruklukedi  (01.09.12 15:57:29) 
ameliyat yöntemi diyeti değiştirir mi bilemiyorum ama hangi yöntemle ameliyat olduğunu hatırlayamadığım kayınpederim bu kış hemoroid ameliyatı oldu. doktorunun bol protein önerdiğini ve 1 ay boyunca sürekli kırmızı et yemekten içimizin dışımıza çıktığını hatırlıyorum.

en son iyileştiğini söyledikten sonra da mayalı yiyecek içecekleri, acıyı falan yasak olarak devam ettirmişti doktor. ama mesela rakı mayalı olmadığı için izin vermişti.

çayı normal içtiğine oranla açık içiyordu. ayrıca gaz problemi yaşamaması için de rezene çayı içirdik iyileşene kadar. zaten aşırı demli değil de normal çay içtiği için zorluk olmamıştı kendisine.
  • kedili madam  (01.09.12 15:59:55) 
abur cubur isteğini belki kepekli bisküvilerin tatlı olanlarıyla bastırabilirsin. mesela çikolatalı olanı vardı etiformun. abartmadığın sürece 2 bisküviden çok da zarar gelmez heralde.

kuru kayısı ve incir seversen yine onlar da hem tatlu ihtiyacını giderir hem de kabız yapmanın tam tersi etki gösterirler.

kepeli bisküvilerin tuzlu baharatlı olanlarından abartmadan yiyebilirsin.

doktor falan değilim, sadece alternatif olabilir diye düşündüm.
  • april12th  (01.09.12 16:03:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.