[]

hayatta kalmayı başarabilir misiniz?

şu belgeseli görünce sorasım geldi natgeotv.com

olası bir büyük savaş, büyük doğal afet, büyük bir salgın sonrasında; mevcut düzenin bir şekilde kısa yahut uzun süreli ortadan kalkması durumunda bir şehir insanı olarak hayatta kalabileceğinizi düşünüyor musunuz?

veya doğada hayatta kalabilir misiniz? var mı bu gibi durumlarda işinize yarayabilecek nitelikleriniz? (silah kullanmak, avlanmak, alet edevat kullanmak, vs)

 
ölür giderim valla


  • Eureka  (01.09.12 13:49:41) 
evet düşünüyorum. çok fantazi kurdum bununla ilgili, uzun uzun düşündüm, yes i can demek istiyorum. ama yalnız olmalıyım, 2. bi kişi ayakbağı olabilir.


  • hope ender  (01.09.12 13:49:56) 
ilaç vs stoğumuz yoksa biraz zor. bi üşütmede ya da enfeksiyonda gideriz bence.


  • sttc  (01.09.12 13:54:08) 
kıyametine de bağlı aslında. mesela zombili bi kıyamet olsa pek çoğumuz hayatta kalabilir sanırım, sonuçta bi sürü şey izledik bu konuda bi sürü şey öğrendik. normal felakette daha zor olabilir.


  • Dağlarca  (01.09.12 14:29:46) 
paranoyakligin doruklarinda yasayan insanlar bunlar www.youtube.com az biraz matematik bilselermis keske.


  • comptrol  (01.09.12 15:33:41) 
ben kalabileceğimi düşünüyorum .. hayatta kalacak şekilde avlanabilirim veya toplayıcılık yapabilirim. barınma ve güvenlik sorunu yaşayacağımı da düşünmüyorum . daha önce 7 gün boyunca çok sınırlı su ile yüksek efor gerektirecek şekilde dağda açık alanda kaldım.

hastalık konusuna bişey diyemem. hastalık var hastalık var..
  • kennym  (01.09.12 15:50:57) 
@comptrol, ben o adamlarla ilgili bir şey sormadım ki.


  • historien  (01.09.12 17:17:53) 
herşey şartlara bağlı o iş filmlerdeki gibi olmuyor.

olası bi doğal afetde insanın yapacağı pek bişey olmayabilir. herşey şansa bağlı. depremde,selde, nükleer saldırıda, salgın hastalıkta ne zaman nerede olduğun çok önemli.

soru ilk dalgayı atlattıktan sonra eğer hayatta kalmayı başarabilmiş isem ve sorun klasik şehir hayatının, alışveriş yapacak marketin barınacak evin artık var olmaması ise evet hayatta kalırdım. çoğu insan da kalırdı.
  • orpheus  (01.09.12 20:18:51 ~ 20:30:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.