[]

İnsanları Dövmek Bu Kadar Kolay Mı Bu Ülkede?

Daha önceden sağda-solda haberlerde falan hep duyardım buna benzer haberler...Bu akşam saatlerinde teyzemden bir telefon aldım, diğer teyzemin büyük oğlu (35 yaşından büyük) hastaneye kaldırılmış komadaymış...

Sebep? Dayak yemiş...

Olay şöyle gerçekleşmiş; Kuzenimin canı sıcak trabzon ekmeği çekmiş, çoban salata ile yicem diyip motorsikletine atlayıp fırına giderken, yolda motoru bozulmuş, yapamayınca telefonla tamirci çağırıp beklemeye başlamış.

Motorun arkasına araba yaklaşmış, adamlar işini bitirince tekrar arabalarına binmiş ve camdan kuzene seslenmişler;

- Çeksene lan motoru arabanın önünden!
- Hocam nasıl çekeyim, motor bozuk, tamirci bekliyorum.
- Bak bide geri cevap veriyor,çek dedik lan..

falan derken bunlar biraz daha sözlü dalaşıp, arabadan 3 kişi iniyorlar ve kuzenimi komaya sokacak şekilde dövüyorlar. Sonra öldü sanıp orada bırakıyolar, hatta arabalarınıda bırakıp kaçıyorlar panikle...

(yukarıdakiolayı görgü tanığı terzi anlatıyor polise)

Bu saate kadar düşünüyorum bu ne iştir yahu...

Bu öfke nedir? Hepiniz polat alemder falan mısınız? ne ayaksınız?
Hiç tanımadığın birisini 3 kişi arabadan inip dövmek nedir yahu?

Şimdi bu ülkemizde suçta sayılmaz, adamlar yakalansa bile ilk mahkemede serbest kalırlar..

Sanırım avrupa da; bulgaristan romanyayı falan çıkar bütün avrupa ülkelerinde bu çok ağır cezalandırılır, güney amerika hariç abd ve kanada da polisler görse direk dövenleri vururlar. Sanırım bulgaristan dan başlayıp doğuya gitikçe insan dövmek normal midir nedir..

Bunu rusya, özbekistan ve phuket de dayak yiyen arkadaşların anlattıklarından çıkarıyorum (özbekler rüşvet alamadıkları için döver, phuketdeki jeyski kiralar, iş bitince sen çizmişsin jetskiyi parasını öde derler sonra haydi kavga) veya ben niye bu kadar kapsamlı düşündüm şimdi durup duruken..hala aklım almıyor bu işi yaa, nasıl bişeydir bu arabandan in tanımadığın birini, saçma sapan bir bahane ile döv...

 
geçmiş olsun, ne yazık ki kolay.

adaletimiz yarım ama avrupa'nın en büyük adalet sarayı bizde. haliyle herkes kendi raconunu kesiyor, kendi adaletini sağlıyor.
  • repins  (01.09.12 01:49:12) 
"Şimdi bu ülkemizde suçta sayılmaz, adamlar yakalansa bile ilk mahkemede serbest kalırlar.."

olayın sebebi burada yatıyor zaten. Buna eğitimsiz, yetki sıkıntısı çeken ve olaylara müdahale edemeyen/etmeyen (yasal, keyfi) kolluk güçleri de eklenince sıradan bir aktiviteye dönüşüyor bu saldırılar şahıslar için.
  • idja  (01.09.12 01:53:09) 
gecmis olsun oncelikle. kimin kafasinda neler oluyor bilemiyoruz, o yuzden bu adamciklar neye cosmuslar bilemem.


  • yetersiz veri  (01.09.12 01:55:11 ~ 01:55:33) 
daha ayrıntılı yazayım. evet toplum psikolojimiz alt üst olmuş. aileden, öğretmenden, çevreden şiddet görülüyor. televizyon kültürü denilen rezil ve iğrenç diziler sayesinde kamçılanıyor. sevmiyoruz sevişmiyoruz bu ülkede bu da önemli.. geçim sıkıntısı var. çoğu insanın borcu var. spor yapmıyoruz. doğadan kopmuşuz. az gelişmiş bir ülkeyiz. eğitim felaket. dinle de alaka kuruyorum. inanmayanların kellesini kesen diyen bir dine mensup insanlar sakin,hoşgörülü olamazlar.


  • uykusuz her gece  (01.09.12 01:58:41) 
olayın içinde arkasında başka bişey olmasın ?

diyaloğun tam olarak nasıl geliştiğini bilmiyoruz.
dayak yemek evet bu kadar kolay ancak sözlü tartışmayı uzatmayan ve akıllı davranan bir insanın ortada bir amaç yok ise dayak yiyeceğini sanmıyorum.

ama evet herkes birer mini mafya gücü yeten yetene, üstelik polis, polis yakını gibi birşeyse bu adamlar rahatlıkları da iyice artıyor.
  • orpheus  (01.09.12 02:02:23) 
evet bu kadar kolay, başı boş adam cenneti bu ülke, eğitimsizlik almış başını yürümüş, öylesine yaşayan insanlar var bu ülkede. eskiden insan ilişkileri daha sağlıklı, daha saygılıymış, daha nitelikliymiş. şimdi herşey doğunun karanlığına yol alıyor.


  • dokuzeylul  (01.09.12 11:25:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.