[]

Gidis Donus Ucak Biletinin Tek Yonden Ucuz Olmasi..

Selamlar ahali. Ben bu sistemi anlamadim. Hayatimda bir kez ucaga binmis bir insanim. Thy'nin sitesinden tek yon ucak bileti fiyatina bakiyorum 1000$ civari bir mebla cikiyor, gidis donus yapinca ise 600$'a kadar fiyat dusuyor. Hem gidis hem donus biletinin totaldeki fiyati mi 600$'dir, yoksa gidis donus, 600+600=1200$ midir? Eger totalde 600$ ise bu ne perhiz bu ne lahana tursusu. Bu isin mantigi nedir?




 
Gidiş dönüş uçak biletlerinde listelenen uçuşlar gidiş ve dönüş olarak ayrı gösteriliyor. Örneğin gidiş bugün, dönüş yarın olsun. Bugünün uçuşları üstte, yarının uçuşları altta yer alacak şekilde iki ayrı liste görünür ve her yazılı fiyat o uçuşa ait fiyattır. Sayfanın en altına inecek olursanız toplam fiyatı da yazıyordur.


  • himmet dayi  (31.08.12 16:14:05) 
gidis dönüs daha ucuzdur.. normaldir.. pegasus sunexpress gibi firmalarda böyle degildir ama lufthansa gibi firmalarda tek yön bilet, gidis gelis biletinin 2-3 kati olabiliyor..


  • pollyx  (31.08.12 16:14:43) 
gidis donus tek yonden az ucuz ya da ayni olabiliyor, oluyor, ozellukle uzun parkur ucuslarinda insanlari cift tarafli bilet satin almaya sevk icin-geregi yokken, ne yapsaniz o fiyata mahkumsunuz, tek yon bilete ihtiyaci olani cezalandirmak icin. ama sizin kadar buyuk fark varsa ve thy sayfasi ise, muhtemelen himmet dayi nin soyledigi hal.


  • gunes123  (31.08.12 16:16:22) 
işin mantığı şöyle. şu anda eylüldeyiz mesela. avrupa'daki gurbetçiler türkiye tatillerinden geri dönüyor. istanbul'dan avrupa'ya inanılmaz bir yoğunluk var ama avrupa-istanbul yönünde uçaklar boş gidiyor. çift yönlü bilet satmak için bu tarz işler yapılıyor bazen. tek yön 1000'ken gidiş dönüşün 1200 olması gibi ama senin dediğin durum biraz da dönüş uçuşunda yolcuyu kaçırmamak için yapılıyor. rakibe gideceğine bende kalsın diye. 1000 dolardan 600 dolara düşmesi biraz abartı geldi bana ama 100-200 dolarlık fark olur dediğim sebeplerden.


  • bugunku antremanda goz dolduran futbolcu  (31.08.12 16:17:17) 
gidiş-dönül alıp belli bi süre sonra tek yönün iptalini isteyin bence. daha avantajlı olur.


  • even i say faith no more  (31.08.12 17:28:20) 
Valla new york istanbul ucuslarina bakiyorum. Gidis donus toplam fiyat 600$ civari bir sey oluyor.


  • toshiro  (31.08.12 21:16:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.