[]

İkinci üniversite okuyunca askerlik tecil edilebiliyor mu?

Selam gençler,

4 yıllık lisans okurken lisansın son sınıfında (öss'ye girmeden, tanınan özel bir hak ile) 4 yıllık açıköğretime de kaydoldum. Fakat asıl okulumu çalıştığım için dondurmak durumunda kaldım ve belki de bitiremeyeceğim. Ama açıköğretim devam ediyor.

Şimdi ben asıl okulumu dondurduğumda veya asıl okulumdan kaydım silindiğinde açıköğretimde okusam da tecil hakkım devam ediyor mu? Yani ikinci üniversitede okurken de ilkinde okur gibi tecil edebiliyor muyuz?

Bilginiz var mıdır?

 
örgün öğretimden mezun olduktan sonra, 2 yıl hakkınız var. 2 yıl sonra eğer yüksek lisans yapmıyorsanız, askere alınacaksınız. kayıt sildirme durumunda, eğer başka bir okula kayıt olursanız tecil edilir, yoksa tecil hakkınız yok diye biliyorum.


  • dead and broken  (31.08.12 11:41:46) 
o halde ben ilk girdiğim okulu bitirsem de bitirmesem de ikinci girdiğim okul bitene kadar (29 yaş limiti hariç tabi) tecil edebiliyorum, öyle mi?


  • sinematematikci  (31.08.12 15:47:58) 
eskiden şöyle bir durum vardı; bir lisans programından mezun olduktan sonra başka bir lisans programına kayıt için askerlik yapma şart aranıyordu. yani, askerlik yapmadan aynı düzeydeki okula kaydınız yapılmıyordu. yeni düzenlemeyle, sadece "kayıt yaptırmanın" önü açıldı.

örneğin; ben bir lisans programı bitirdim, mezun oldum. mezun olduktan sonra verilen 2 senelik tecil hakkı içerisinde bir lisans programını kazanıp, kayıt oldum. fakat askerliğim tecil olmamış oldu. 2 sene sonra okul okurken, askere gitme durumum oluyor. askerliği yaptıktan sonra eğitime devam ediyorsunuz.

ancak, ilk lisans programını bitiremezseniz ve başka bir lisan programını kazanıp, kaydolsanız, eğitim süreniz boyunca askerliğiniz tecil edilmiş olur.
  • dead and broken  (31.08.12 16:49:46) 
Bu arada bugün askerlik şubesine uğrayıp bu konuyu sordum. Askerlik bu durumda tecil olabiliyormuş. 29 yaşına kadar açıköğretimde okuduğum sürece tecilliyim.

Benzer durum yaşayanlar için yazayım dedim.
  • sinematematikci  (19.10.12 10:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.