[]

Dijital Kompakt Fotoğraf Makinesi

Merhaba,

Dijital kompakt fotoğraf makinesi almak istiyorum. Söz konusu makineyi yalnızca anı fotoğrafı için kullanmayacağım. Zaman zaman dergilere, internet sitelerine, bloglara vb. gönderilmesi gereken eli yüzü düzgün fotoğraflar için de kullanmam gerekecek. Bunun yanı sıra kimi zaman kimi görüntüleri, delilleri belgelemek için de (Sözgelimi kimi kütüphanelerde süreli yayınların dijital fotoğraflarının çekilmesine izin veriliyor.) kullanmam gerekebilir. Profesyonel bir makine ihtiyaçlarımın çok ötesinde. Sürekli yanımda taşıyabileceğim çok pahalı olmayan, kompakt, pratik bir makine istiyorum.

Bilgisi olanların tavsiyeleri nelerdir? Önerebileceğiniz marka, model vb. var mı? Alacağım makinede ne tür teknik özelliklere dikkat etmem gerekir?

 
çok pahalı olmasın demişsiniz, zaten kompakt makineye çok para ödemek pek soğru değil, bütçe verebilirseniz ona göre birşeyler önerileblir. şu anda sony kompakt sınıfın eksikliklerini dijital olarak "azaltmaya" gayret gösteriyor. o sebeple sony modelleri şu anda alınabilir. bunun yanında canon modelleri de güzeldir. lakin şu sıralar sony öneririm.
selamlar.

  • ohtararan  (30.08.12 16:52:20) 
casio olabilir 31 ağustosta bimde satılacak bir bak istersen 150 lira filan olacaktı fiyatı


  • alixkandemir  (30.08.12 16:58:49) 
Vatan Bilgisayar'ın sitesine şöyle bir göz atınca 200-400 TL aralığının makul olacağını düşündüm. Bu arada sözgelimi LCD ekranın büyük olması mı daha önemlidir yoksa daha fazla zum yapabilmesi mi? Tabii pil ömrü de önem arz ediyor olmalı.


  • microfiction  (30.08.12 17:02:01 ~ 17:04:22) 
doğrudur 400-500 liraya kadar güzel modeller var. vizör olmadığı için lcd ekran biraz önem arzediyor. zoom çok iyi birşey değil, fazla yakınlaştırma özelliği olması için fazlaca optik eleman ekleniyor, böylece görüntü kalitesi düşüyor. çözünürlük olarak ta sensör boyutu küçük olduğundan 12-14mp değerini pek geçmemenizi öneririm. li-ion pil kullanan modeller daha hafif ve küçük olurlar, ancak çat diye bitip yarı yolda bırakmaları da olası oluyor. neticede profesyonel gibi yedek pillerle dolaşmayacaksınız. aşağıdaki modeller dikkate değer,

daha düşük yakınlaştırma özellikli, daha geniş diyaframlı ve daha düşük çözünürlüklü olan şu model
www.fotografium.com

ve yüksek mp değeri, yüksek yakınlaştırmalı olan diğer model
www.vatanbilgisayar.com(gumus)/productdetails.aspx?I_ID=60073

bana kalsa ilkini tercih ederdim, daha yüksek imaj kalitesi verecektir, ışığı da daha iyi aldığından loş ortamda biraz daha temiz fotoğraf çekmenizi sağlar (kütüphane için önemli)

bir de canon' un şu modeli fena değil, mp değeri yüksek gerçi ancak canon işlemcisi jpeg işleme için oldukça iyidir, temiz netice alabilirsiniz
www.vatanbilgisayar.com
  • ohtararan  (30.08.12 17:38:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.