ey meraklı insan,
tonla verinin işlendiği yer elinin altında duran bilgisayarındır, wireless dediğin bir iletişim teknolojisi, wireless'ı sağlayan cihazın adı da modemdir (modulator-demodulator). veriler modemin içerisine girene kadar 0-1 sinyallerinden ibaretken (aslında öncesi de var, temel veri karşı tarafın veriyi sana gönderdiği andan itibaren işlenmeye başlar, adreslenir, paketlenir falan), modem içerisine ulaştığından itibaren sayısal anlam kazanmaya başlar. dosya dediğin bu sayısal bilgilerin ya da kaynakların oluşmuş bir depodur vesselam.
Neyse soruna gelelim, medeniyet yeşerdi, bilgi depolanmaya başladı, insanlar tecrübe edindi, madde ve materyal deneyimi arttı haliyle problem çözme yeteneği zirve yaptı. Gördüğün teknolojiler asla birbirinden kopuk deneyimler değil.
Ateş icat edildi yemek kaynakları arttı, tekerlek icat edildi ve insanlık uzun mesafelerde seyahat etmeye başladı, matbaa icat edildi ve bilgi büyük hacimlerde depolanmaya başladı.
Makineler vardı, elektrik ile hızlandı, güçlendi, insanlık zaman kazandı, telefon icat edildi ve günümüz iletişim teknolojilerinin temeli atıldı, fax cihazı geldi, telefon verilerinden elde edilen sinyaller resme dönüştürüldü, sonra internet geldi ağların ağı, sonra web geldi, sonra dial-up modemler geldi, sonra DSL teknolojisi, internet hızlandı, yüksek boyutlu dosyalara daha rahat erişim sağlandı, dosya paylaşım sistemleri, siteleri türedi öyle oldu böyle oldu.
bu arada ortalamanın üzerinde olmak bir etken değil, bu seni ortalamanın üzerinde yapar mühim olan ne kadar üzerinde olduğun. benim nacizane önerim senin de durumunu göz önüne alarak, ortalamanın üzerinde olduğu gerçeğini ego konusu yapmaman. benim nacizane görüşüm tabi.
0