[]

Toprak Gübreleme, Çöp Artıkları vs, vs.. Biraz köylü olalım, Haydi!

Arkadaşlar aşağı yukarı 2 aydır Beyşehir'e bağlı bir köyde yaşıyorum. Üniversite'de bitti, sanırım bir müddet buralarda kalacağım. İnsanın ruhu dinleniyor 26 yıllık İstanbul hayatından sonra... Kimbilir, belki de temelli yerleşirim. İşte beni buraya bağlayan çeşitli olaylar var, o olaylar hakkında duyurumuzdan tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istedim.

Benim orta büyüklükte bir bahçem var. Bahçemde de kayısı ağaçları, vişne ağaçları, şeftali ağaçları, elma ağaçları, güller vs... Geceleri müthiş şiddetli rüzgar oluyor, haliyle toprağım da epey killi ve kumsu. Direk dağılıyor adamın elinde. Doğru düzgün yağmur yağmıyor zaten buralarda. Ben son 1 haftadır evdeki organik atıkları çöpe değil de toprağa gömmeye başladım. İşte nedir, Meyve, sebze artıkları gibi. Sanki toprak ufaktan nemlenmeye, humuslanmaya başladı. Bu yaptığım doğru bir şey mi? Toprağa az da olsa faydası olur mu?

1 yaşında Çınar fidanım var. O da 1 senedir boyu aynı, ona özel bir ilgi mi gerek? Nasıl sağlanabilir bu boy artışı? Özel bir gübre falan?

Kompost diye bir gübre yapılıyormuş, deneyen uygulayan var mı? Hakikaten o emeğe değer mi? Bir sürü solucan falan?

 
Çevre Muhendısıyım kendımce yanı derslerde gordugumce bıseyler yazmak ıstedım.

Kompost yapımı var dogru. Organık atık ıcerıgı eger fazla olursa o kompostun ıcınde, topraga faydasıda kesın olur.

Konuyla ılgılı Zıraat Muh. kesın bılgıler verecektır. Ancak bende bıseyler yazayım dedım :)
  • ondkz  (30.08.12 00:14:57) 
1-Doğru bir şey, çok faydası olur.(Sadece canlı artıkları)
2-İnternette çınarın özellikleri vardır aratabilirsiniz.
3-Değer.
  • grgn  (30.08.12 00:37:57) 
köy kahvesinde birkaç çay-kahve ısmarlayaraktan hem kendinize dost edinebilir hem de tecrübeli amcalardan güzel şeyler öğrenebilirsiniz diye düşünüyorum.


  • mea maxima culpa  (30.08.12 00:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.