Giriş
(2)

yurt dışına para gönderme, para çekme

tsvetok
Sayın romalılar!-->Ziraat bankası banka kartıyla (kredi kartı değil, bildiğimiz emekli ve öğrenci kartı) yurt dışında herhangi bir bankamatikten para çekebilir miyiz?-->eğer bu mümkün değilse en kolay ve ucuz şekilde nasıl ülkemden para alabilirim?not: bahsettiğim yurt dışı fransa.
Sayın romalılar!

-->Ziraat bankası banka kartıyla (kredi kartı değil, bildiğimiz emekli ve öğrenci kartı) yurt dışında herhangi bir bankamatikten para çekebilir miyiz?

-->eğer bu mümkün değilse en kolay ve ucuz şekilde nasıl ülkemden para alabilirim?

not: bahsettiğim yurt dışı fransa.
0
tsvetok
(29.08.12)
evet çekebilir. ziraat bankasından tl hesabına bağlı euro hesabı açtırman gerekiyor. banka çektiğin para miktarına bağlı olarak komisyon keser. eğer hangi banka daha az komisyon keser diye araştırırsan belki daha karlı çıkarsın diye düşünüyorum. ama en mantıklısı yanında bi 1000 euro, 1000 olmasa da 500 euro götürmek. eğer erasmusa gidiyorsan zaten okula başlar başlamaz hemen hesap açtırırsın.
0
provezza
(29.08.12)
farklı bir hesap açtırmana gerek yok. 1 ay önce ispanya'da ziraat tl hesabındaki paramı euro karşılığı olarak hiç bir zorluk olmadan çektim. avrupa'da hangi bankaya gidersen git çektiğin paranın ortalama %12'si komisyona gidecektir. 1 ay önce 5 farklı ülkede aynı işlemi denedim ve ve sonuçlarım bunlar.
0
only the strong survive
(29.08.12)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.