[]

Kurgu programları ve müzik yazılımları ilişkisi üzerine

ben logic pro, ableton live,cubase vs vs. kullanıyorum bazen video işlerim oluyor onlarıda bu programlarla halledebiliyorum şu ana kadar hiç finalcut kurayım ihtiyacı hissetmedim bu işte bir terslik var gibi geliyor. anladığım kadarıyla çalışma mantıkları az çok aynı gibi. size göre artıları eksileri nelerdir nasıl oluyor da oluyor ? altın bilezik niyetine bir kurgu programına kasmanın bir yararı olur mu dersiniz ?




 
Ben de sizin durumunuzdayım, Logic Pro kullanıyorum. Video işleri olduğunda da Adobe premierre/ after effects kullanıyorum. Aslında bir noktaya kadar biribirlerine ihtiyaç duymadan kullanabiliyorsunuz. Mesela elinizde bir video ve seslendirmeler var; bunları senkronlama, ufak tefek kesip biçme gibi işler yapılabiliyor iki ortamda da. Ama iş karmaşıklaştığında daw'lar ile kurgu programlarının aslında çok farklı şeyler olduğu ortaya çıkıyor. Bir audio prodüksiyonunu baştan sona bir kurgu programında yapmak; yahut birkaç kanallı, efekt ve düzenleme gerektiren video işlerini daw'lar üzerinde yapıp bitirmek imkansız ve gereksiz.


  • johan sebastian  (29.08.12 01:48:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.