[]

2010 model ford focus'un piyasası

2008 focus kullanıyorum. bir şekilde fırsat geçti elime. az biraz üstüne katarak 2010 model focus'la takas edebilme imkanım var şu an. araçlar arası çok büyük fark olduğundan değil de.. elimizdeki mal değerlensin hesabı.

2008 model olan 110 bin km'de, 2010'sa 50-60 bindeymiş. ikisinin şu anki gideri nedir? hangisi kaça sayılır? alt limit, üst limit vererekten yardımcı olabilirseniz şahane olur. sahibinden'deki ilanlar şişirme geldi biraz, güvenemedim. şimdiden teşekkürler.

edit: @ahmetcan44
bir anlık gaflet, haklısın tabii. :)
ikisi de dizel, 1.6 motor ve collection.

 
Dizel mi, benzinli mi, donanım seviyesi nedir? Bunları yazmadıktan sonra hiçbir anlamı yok ne yazık ki.


  • ahmetcan44  (28.08.12 23:50:59) 
abi öyle degerlenmez ya. bosver, araba ölü yatirimdir, yatirimlarin en kötüsüdür bu isle ilgilenmiyosan.

bu isle ilgilenip cok mutlu mesut olan bi babamlarin postacisi vardi, adam kapi kapi gezer agzi da laf yapardi, millete araba , ev ayarlardi, iyi araba buldumu kelepir, bastirir parayi alir, sonra iyi fiyatla satardi etc.

kisacasi bosver ya.
  • serabetan  (29.08.12 00:10:36) 
Az biraz ne kadar peki? 1000-1500 tamam derim ama neredeyse aynı olan iki araç için uğraşılmaz fazlasına. Hele ki temiz kullandıysan kilometre farkının hiç önemi yok.


  • ahmetcan44  (29.08.12 00:14:50) 
işi ayarlayacak olan feyzli bir ağbimiz var. :p kaça olacak bir fikrim yok ama konuşurken bileyim az çok durumu dedim.


  • jack of hearts  (29.08.12 00:19:03) 
araba al satıyla gerçekten uğraşan adam bilirki yıllık 20 bin km üstü yapan araca yanaşılmaz.
ne kadar temiz kullanılırsa kullanılsın 2 yıllık arabanın 60 bin km yapması düşündürücü iken senin 4 yılda 110 bin km yapman...
iyi kitlersin düşünme yap.
  • mutcai  (29.08.12 00:19:21) 
Gerek yok hocam, sen vazgeç bu sevdadan.

Ayrıca hesap kitap bilmeyen insanların klişe cevaplar vermesi çok abes duruyor. Yahu adam dizel araba almış, yılda kaç kilometre yapmasını bekliyorsun? Dizel araba alırken pahalı olur, ne kadar çok kullanırsan, benzinli ile aradaki farkı o kadar çabuk amorti edersin. Bu kadar basit.

Yılda 10 bin kilometre kullanacağı arabayı dizel seçen adam enayinin önde gidenidir. Kimse kusura bakmasın.
  • ahmetcan44  (29.08.12 00:23:54) 
bu arada ilk aracı da ikinci el almıştım. bilmiyorum fark eder mi..


  • jack of hearts  (29.08.12 00:27:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.