[]

Bisikletçiler, bisiklete gönül verenler

Merhaba,

Son zamanlarda gerek trafikte gerekse etrafta sürekli olarak görüyorum bir bisiklet modası almış gitmiş. Yanlış anlamayın çok destekliyorum fakat bu artışın sebebi nedir ki sizce?

Bisiklet fiyatları mı ucuzladı? Benzin fiyatları yüzünden mi? Yoksa sağlıklı yaşam mı? En çok nedir etkileyen?

 
Bisiklet veletlere karne hediyesi olduğu için


  • alixkandemir  (28.08.12 22:32:08) 
havalar?


  • bass solo take one  (28.08.12 22:35:55) 
Moda. Birbirinden görünce saydığın etkenleri de göz önünde bulunduran insanlar öykünüp, "Tabi ya!" diyor ve katılıyor güruha. Dediin gibi, brava onlara. :)


  • innatedesire  (28.08.12 22:37:06) 
Benim için en büyük etken seyahat ettiğim mesafelerin kısa oluşu ve otobüse para vermek istemememdi. Ayrıca çok özlemiştim ve aldım. Özgürlük iki tekerde. :)


  • soft  (28.08.12 22:43:12) 
bu ara benimde sardığım merak üzerine

1) ekonomik
2) insanlar artık spora aç. sürekli bi koşuşturma hali mevcut herkeste ve bisiklete binmek bu tarz insanlar için kaçınılmaz bi spor ihtiyacı.
3) bi tutku oluyo bi yerden sonra. bu daha çok parasına kıyıp bin ikibin liralık bisiklet alanlar için geçerli. bu sıralar sağlamından bende almayı düşünüyorum, haliyle sürekli gözüm yanımdan geçen kenarda duran bisikletlere bakıyo. marka model takıntısı başlıyo.
4) bisiklet fiyatları arttı tersine, bunla bi alakası yok.
5) yakıt fiyatları arttı araba fiyatları arttı -eskiye nazaran- yollar güzelleşti ve bisiklet yolları yaygınlık kazanmaya başladı
6) çocuk musun sen bisiklete bincen? görüşü etkisini kaybetti. toplumsal olarak artık herkes her yaşta bisiklete binebilir.

ve en önemlisi. ekonomik olması. alacağım bisiklet nerdeyse bi elektrikli bisiklet parası, daha rahat etmek varken gidip zoru alcam çünkü spor olcak, elektrikle şunla bunla uğraşmıcam.
  • trajikomix  (28.08.12 23:20:09) 
kafama geleni yazdım, karışık oldu ama idare edin dostlar.

aslında olması gereken bence bu, hatta daha fazlası. artık bisiklet karne hediyesi olmanın dışında çıkmaya başladı şükür ki. gelişim biraz hızlı ve bilinçsiz oldu ama ileride toparlanır gibi. yanlış bisiklet seçimi vs gibi zamanla aşılacak sorunları var genel olarak kullanıcıların. bisiklet dernekleri valiliklerle bisiklet yolu konusunda gelişmeler yaşıyorlar, seçim propagandalarına bisiklet yolları ile projeler girmeye başladı. içinde bulunduğumuz yılların getirdiği bir kafa bu. bisiklet türkiye'de statü göstergesine de döndü son yıllarda. tıpkı akıllı telefonlar gibi, tıpkı ince televizyonlar gibi. bisiklete gönül vermiş adamlar da bu gelişmeyi doğru yöne çekmek için çabalıyorlar. dediğim gibi ortada klüpler, topluluklar, dernekler vs var. keşke herkes bisiklete binse, mutlu olmak için binse. bisikletin spor yönü de fiziksel yönden ego mastürbasyonuna yatkın. bisiklet denen şeyi çok sevdiğim anlaşılmasın, uzun turlarda dilimin dışarda nefes nefese kaldığım zamanlarda dağa-taşa, yokuşa, egzoz gazına ben de sövüyorum. para olsa da arada bir motora binsem diyorum. popüler olmasını ben de tam çözemedim ama benim de içinde olduğumu düşündüğüm kemik kadrolar hep mevcuttu. bu kemik kadrolar yaz kış sürerler, soğuk-sıcak farketmez. bisiklet sosyalleşme aparatı da aynı zamanda. aynı kafadan insanlar beraber mangala, denize, gezilere vs gidiyorlar. (bkz: ekşi pedal) mesela küçük yerde yaşadım diye mi öyleydi yoksa genel yargı mı öyle bilmiyorum ama bizim oralarda da bisiklet karne hediyesi olarak gözükürdü ebeveynlere. liseye gelince etrafımdaki herkes büyüdük biz kafasıyla bisiklet binmemeye başladı ve ben herkes bu şekilde davranırken, deve kadar oldu hala bisiklete biniyor diyorlardır diye düşünüyordum. bisiklet artık marketlerde satılan hediyeyi aştı ve gerçek yerine geldi. pahalı, zevk için yaratılan bisikletlere binince de diğer sikimsonik bisikletlere bir daha bisikletmiş gibi de yaklaşamıyorsunuz.

perşembe istanbul'dan yola çıkıp en kötü cuma akşam üstü eve, izmire gideceğim. yolda kamp yapacağım. bol bol egzoz da yutacağım ama yapacak bir şey yok. belki malın teki çarpar, kaçar gider ve oracıkta bok yoluna giderim. ben çözemedim daha bisiklet denen şeyi ama son zamanlarda gördüğüm yanlış bisiklet seçimi bana biraz akıllı telefon örneğini hatırlatıyor. azıcık dahi araştırmadan da olsa gördüğünü alan kişi çok. olsun, bisiklet bilgisi genel olarak artsın bana yeter. ne çektiğimiz azıcık anlaşılsın kafi. yokda korna çalıp, bağırıp korkutarak düşürmeye çalışanlar azalarak bitecektir bu şekilde. son olarak; genelinde özenme duygusu hakim son yıllarda kanımca.
  • gel gel topla gel  (28.08.12 23:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.