[]

uçakta falan doğan bebekler

galiba vatandaşlıkları olmuyordu. nasıldı o iş?




 
dünya vatandaşı oluyorlar diye bi geyik dolanıyor ama aslını bilmiyorum.

benim bildiğim hangi ülkenin hava sahasında doğarsa oranın ve kendi ülkesinin vatandaşı oluyor yönünde (sallıyor da olabilirim)
  • brkylmz  (28.08.12 21:29:56 ~ 21:30:51) 
vatandaşlıkları oluyor.anne ya da babanın uyruğuna doğrudan geçiliyor.
bunun haricinde doğum esnasında hava sahasında bulunulan ülkenin vatandaşlığı için bebek hak kazanır,diğer yol ise eğer uçak açık hava sahasında iken doğum gerçekleşmişse uçağın indiği ülkenin vatandaşlığı için hak kazanılır.
ülkelerin kanunlarına göre doğumla gelen vatandaşlık ya zorunlu ya da çocuğun seçimine bırakılır.
fakat her durumda ya anne ya da babanın vatandaşı olduğu ülkenin uyruğuna tabiidir.
  • kelime dogru  (28.08.12 21:34:21) 
vatandaşlığı niye olmasın canım. en fazla doğum yeri belli olmaz.


  • robin crusoe  (28.08.12 21:42:51) 
birleşmiş milletler, uçakta doğan bebeğin uçağın kayıtlı olduğu ülkede doğdunu sayıyormuş. ama ülkelerin farklı prosedürleri olabiliyormuş. uçağın çıkış noktası olan şehri doğum yeri, uçağın kayıtlı olduğu ülkeyi de vatandaşlık olarak kabul edebiliyorlarmış. Amerika'da ise eyaletten eyalete göre değişebiliyormuş kurallar ama genel olarak hava sahasındaysa oranın vatandaşlığını alıyor. doğum yeri ve vatandaşlık ayrı değerlendiriliyor yani.

alakalı kaynaklar:
people.howstuffworks.com
en.wikipedia.org

alakalı haberler:
www.dailymail.co.uk
www.dailymail.co.uk
  • ermanen  (28.08.12 21:49:12) 
yurdumuzdan iki örnek www.radikal.com.tr

www.resimland.com
  • mr fusion  (28.08.12 22:04:25) 
ucakta dogum vakasi az rastlanir thy tarihinde 1 kere olmustur tekil gebelikte anne beyani esas alinarak 32 haftadan sonra dr raporuyla alinir 38 den sonra raporu olsa da alinamaz. eger dogum olursa dogum saatinde ucagin gectigi ulkeye divert edilir ve yetkili mercilere bebek ve anne teslim edilir o ulke kurallarina gore bebek inilen meydanda dogmus sayilir


  • steward  (28.08.12 22:34:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.