[]

Yağ oranı düşürme

Yaklaşık 2.5 aydır diyet benzeri bir beslenme düzeni uyguluyorum. Spor desteğiyle (vücut geliştirme-fitness) 94 kilodan 80 kiloya indim. Boyum 184. Kilomu normal çizgisine çeksem de yağ oranımdan memnun değilim. (79 kilo olan kuzenimle görüntülerimiz arasında dağlar kadar fark var.) Sorum yağ oranımı nasıl düşürebilirim?




 
Yağları kasa dönüştürerek.

edit: Sanırsın ki herkes Arnold Schwarzenegger.
  • disfircasiyimben  (28.08.12 19:35:06 ~ 20:19:51) 
Onu yapmak için nasıl bi beslenme programı,vg programı izlemeliyim. Zaten vücut geliştirme yapıyorum.


  • tiesto1907  (28.08.12 19:42:28) 
yağlar kasa dönüşmez. hiç mi biyoloji dersine girmediniz.

yağ oranını düşürmek için kardiyoya devam. beslenmede proteine ağırlık verin, karbonhidratı biraz azaltın.
  • historien  (28.08.12 19:43:41) 
disfircasiyimben özelden gelip "ne cahil insansın ya" demişsin. senin ne kadar terbiyesiz ve tartışmaktan aciz bir insan olduğunu ifşa edeyim dedim öncelikle. mallara da ekledim, boşuna mesaj atma.

gelelim cevaba:

yazdığınız şeyi okuyun sonra ahkam kesin.

yağ dokusunda azalma ve kas hacminde artış aynı anda gerçekleşir evet, lakin vücuttaki mevcut yağlar kasa dönüşmez. yağ yakımı ve kas artışını aynı anda gerçekeleştirmek mümkündür fakat pek kolay bir iş değildir. zira beslenmenizde harcadığınız kaloriden daha azını almanız gerekir. bu da kazanacağınız kas miktarını azaltır. hülasa vücudunuzda 1 yılda oluşturabileceğiniz kas azami 12 kg olur.

esasen öncelikle vücuttaki yağları yakmaya yönelik kardiyo çalışmaları tavsiye edilir. istenilen yağ oranına ulaşıldığında beslenmede karbonhidrat arttırılır.

karbonhidrat yerine yiyeceğiniz az bir miktarda kuruyemiş size makarnanın verdiğinden daha kaliteli bir enerji ve yağ sağlar.

184 ve 80 kilo olması yağ oranının düşük olduğu anlamına gelmez. 175 boyda ve 75 kiloyla 100 cm bele sahip adamlar olduğunu da hesaba katın.
  • historien  (28.08.12 19:59:06 ~ 20:05:26) 
1 bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur.
2 yağlar kasa dönüşmez.
3 cahille tartışılmaz.

"bölgesel zayıflama yapacaksın, yağlarını kasa dönüştüreceksin, ne cahil insansın ya" diyen ve yazdıklarını silen disfircasiyimben'e cevaben yazılmıştır.
  • historien  (28.08.12 20:16:06 ~ 20:21:59) 
historien +1 olmak üzere,

kuzeninin kas kütlesinin senden fazla oluşu bu farkı yaratmış olabilir, bir kere iri bir adam oldugunuzu aklınızda çıkarın, iri falan değil aksine cılız fakat bol yağlı birisiniz kas oranınız düşündüğünüzden daha az ve evet gereken yağ oranına ulaştığınızda cücük gibi kalıcaksınız.

benim önerim biraz ondan biraz bundan olmak üzere,

bir set içindeki tekrar sayınızı ay içinde,

ilk hafta 12, ikinci hafta 8, üçüncü hafta 6 ve son hafta 5 olarak düzenleyip, hareketlerinizi uzman eşliğinde ayda 1 yenilemeniz.

bu sizin gibi (şu anki durumunuzu göz önünde bulundurarak konuşuyorum) karma vücutlar üzerinde iyi bir etki gösterecektir.

diyetinizde, protein alımını maksimum (minimum kilonuz x 1,5 gr), karbonhidrat alımını da düzenli dağılım yaparak (genelde antreman öncesine yığarak) ayarlamanız gerekmekte ki beslenme hakkında en ufak birşey bilmiyorsanız, bildikleriniz sadece kulaktan dolma bilgilerse, en yakın devlet hastanesindeki diyetisyen eşliğinde yapmanızı öneririm.

2.5 ay bu spor için hiçbirşey sakın bilinçsizce hareket etmeyin, yıkımınız büyük olur ve bu sefer onu toparlamak için uğraşırsınız.


Ek bilgi, uzun tekrarlı hafif ağırlıklı setler aerobik glikoliz odaklı enerji üretimini arttırır ve bu da dolaylı olarak kas kütlesini azaltır.

Yani, eğer sadece yağların yakımına odaklı bir spor yaparsanız ki bu depo karbonhidratların tüketilip, ek enerji sağlayıcı olarak yağ yakımı demektir, kas kütlesini arttırmaz, azaltır.
  • Ryu  (28.08.12 20:17:05 ~ 20:17:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.