[]

ekşiduyuru'da sorular refresh oluyor mu?

merak ettiğim bir soruya cevap atılıp atılmadığını kontrol etmek için her seferinde bugün'e tıklıyorum ve oradan soruya gidiyorum. soruyu kapatıp açsam bile cevaplar yenilenmiyor sanırım? yenileniyorsa tamamdır, yenilenmiyorsa yenilenmesi daha mantıklı değil mi? böylece hem daha az uğraşmış oluruz hem de sunucu her seferinde tüm sayfayı yüklemek yerine sadece o soruyu yüklemekle uğraşır?




 
yenilenmiyor, eger sadece bir soruyla ilgileniyorsaniz, sorunun id'sine (mesela bu soru'da #46799) basin sadece o soruyu goruntulesin.


  • compumaster  (13.11.08 18:26:36) 
bu sefer de yeni sayfa yükleme, geri dönüp diğer ilgilenilen soruya bakma... gibi işlemler olacak eğer birden fazla soruyla ilgileniliyorsa -ki onun yerine bugün'e tıklamak bile daha güzel bir çözüm olabilir.-
kapatıp açınca o soruya ait cevapları yeniden yüklemesi güzel olmaz mı ki?

  • sanal uyku  (13.11.08 19:32:10) 
ben f5 yapıyorum ve yenileniyor diye biliyorum, zaten f5e basınca yenilenmemesi çok saçma olurdu,


  • zubundy  (13.11.08 19:55:54) 
f5 zaten sayfayı yenileme tuşu. bugün'e tıklayınca da farklı bir şey olmuyor. demek istediğim bir soruyu kapatıp açınca o soru altındaki cevapların yenilenmesi, böylece tüm sayfayı yüklemekle uğraşmamış olacağız.


  • sanal uyku  (13.11.08 20:14:32) 
haklisin, soyle bir durum var, sitenin ilk hali, sadece duyurularin kucuk halini getiriyordu, acinca geri kalanini getiriyordu, bu guzel olsa da cok yavas calisti. ondan boyle, evet dedigin gibi hibrit bir sey veya refresh tusu yapabilirim.


  • compumaster  (14.11.08 00:48:38) 
evet her soru başında refresh tuşu da mantıklı. teşekkürler. :)


  • sanal uyku  (14.11.08 12:07:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.