[]

telif - kitaptan görüntü

bir kitabın 2-3 sayfasının fotoğrafını çekip bu fotoğrafları o kitabın başlığı altında link olarak eklesem telif melif problem oluyor mu?




 
"Kitabın tüm yayın hakları xxx basın dağ. vs. şirketine aittir. Yayınevinden yazılı izin alınmadan kısmen ya da tamamen alıntı yapılamaz, hiçbir şekilde kopya edilemez, çoğaltılamaz ve yayımlanamaz."
şu an okuduğum kitaba baktım böyle diyor benim bundan anladığım olmayacak işler peşindesin dediği takdir senin tabii ben olsam yayınlarım biri çıkıp ne ayaksın sen derse özür diler düzeltirim.

  • yobaz  (13.11.08 17:58:11) 
yayin kuruluslari yapiyor hatta pdf olarak da koyuyorlar sitelerine ama izin aliyorlardir tabi ki.

ama e-kitap'lar var bir de, bununla ilgili bir madde veya bir kanun var mi? Bu da benim sorum.
  • ermanen  (13.11.08 18:03:20) 
onlarda telif hakları ihlaline girer mp3 gibin yasal olanı var ttnetmuzik gibi kısıtlamalarla download edilen ücreti ödenen vs. amazon satıyo mesela lisanslı e-book. bide illegal olanları var tabii yayımlamak suç bilgisayarda bulundurmak yine suç. tabii bunlar bence olması gereken şeyler üni. okuyan bi insan evladı ayda 3 film izliyeyim sıkıldım bide oyun oynıyayım aha yeni albüm çıkmış dur alayım kitapta alayım okurum ilmim artar ufkum genişler falan dese gitti bi asgari ücret sorudan uzaklaştık ne olucak bu memleketin haline geldik bitireyim.


  • yobaz  (13.11.08 18:18:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.