[]

mutfak lavabosundaki koku

mutfak lavabosunda bir türlü tanımlandıramadığım bir koku var. çamaşır suyu döktüm beklettim ve suyu akıttım geçmedi. lavabo aç kullandım hem de 3 defa ama yine geçmedi. ne kokusu olduğunu da çıkaramıyorum zaten. lavabonun altındaki her yere baktım orayla ilgili bir problem değil. lavabonun yanındaki münük lavaboya da döktüm lavabo açıcıyı, orada da sorun yok. ama büyük lavaboya lavabo aç dökünce o koku daha da çok geldi, böyle böyle gider dedim ama gitmiyor. eve girdğim gbi mutfak camlını açıp havalandırıyorum, gitmiyor.
aklınıza gelen bir çözüm var mıdır?



 
Lavabolara bırakılan hap gibi ufak kokular var. Naftalin gibi kokan. Bunlar kokuyu alıyor büyük oranla.


  • himmet dayi  (28.08.12 13:42:55) 
Bende de benzer sorun vardı, eve taşınmadan önce eğer ev bir süre boş ise ve giderlerden hiç su-deterjan geçmemesinden kaynaklanabiliyor.


  • piotr  (28.08.12 13:45:12) 
@colonizer
bizden başka bir dairede yok ama?

@himmet dayı
nerden bulacaz onu? naftalin diyosan o da iğrenç kokuyor arkadaş. ama bu kokudansa bi müddet onu koyayım bari
  • esek sipasi  (28.08.12 13:45:27) 
@piotr
bir süredir evde tek yaşıyorum ve mutfağı hiç kullanmıyorum. bu sebeple ben de aynı şeyi düşündüm ama neden yandaki minikte olmuyor da bunda oluyor anlayamadım açıkçası. ve o günden beri sürekli mutfağa girip bişiler yıkamaya çalışıyorum ki deterjan ve su gitsin diye. hatta suyu bi müddet açık bıraktım yine anı sebepten.
çamaşır suyu döktüm ki kokuyu bastırsın diye, bastırdı ama çamaşır suyu ile karışık olarak aynı kokuyu alıyorum kaç gündür.
  • esek sipasi  (28.08.12 13:48:11) 
gider böyleyse koku yapmaması lazım .

www.hunerliadam.com

yok böyleyse koku yapabilir.

www.hunerliadam.com
  • keller  (28.08.12 13:49:26) 
Biraz bulaşık yıka, geçecektir. Ayrıca mutfağın camını aç ve havalansın.


  • piotr  (28.08.12 13:50:28) 
lavabonun altındaki hortumu bir kontrol et bakalım, büyük ihtimal düz gidiyor. yani dirsekli veya u şeklinde olması gerekiyor. onun sebebi de içinde su tutabilmesi. ki, diğer taraftan kokunun gelip lavabodan dışarı çıkmasını önlesin.

****
www.uzmantv.com

***
"•Tuvaletinizden, giderlerden veya lavabolardan gelen kötü kokuları engellemek için haftada bir veya iki kere bir kutu yaklaşık 200-250gr karbonatı tuvaletlere döküp sifonu çekin, giderler ve lavabolar için de aynı şekilde karbonatı dökün ve üzerine de bolca su boca edin"

karbonatın diğer bir sürü mucizevi etkileri için;
www.slingomom.com
  • holy diver  (28.08.12 13:59:00) 
herkese teşekkürler
@keller ilk resimdeki gider ama yine de yaptı kokuyu

@piotr bulaşık yıkıyorum zaten bikaç gündür.ama sonuçta çalışan insanlarız, ancak akşamdan akşama yıkayabiliyorum =/

@holy diver karbonat alayım bu akşam da onu deneyelim madem =)

tekrar teşekkürler
  • esek sipasi  (28.08.12 17:04:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.