[]

Uyku: 5 Saat/Gün'e Alışmak

Merhaba,

Şimdi çok duyuru açılmış uyumama yöntemleri konusunda, farkındayım ama benim istediğim bir defalık sabahlama yöntemi değil de uyku düzenini genel olarak manipüle etme. Önümüzdeki 3-4 hafta boyunca günde maksimum 5 saat uyuyarak idare edebilmek istiyorum. Yani sanırım "yeşil elma ye," önerisiyle halledilebilecek bir şey değil bu. Önceki duyurulardan şu alternatifleri derledim:

* Solgar HTP-5
* Modiodal
* Histamin Analogları
* Nootropil
* Pharmaton (bunu seneler önce kullanmıştım, herhangi bir etkisini görmemiştim)

Yukarıdakilerden herhangi birini önerir misiniz ya da önerebileceğiniz başka tehlikesiz bir şey var mı?

 
ben 6 saat/gün sistemine rahat alıştım, ama zaman aldı.

şimdi önce uyku saatlerimizi tespit edip sabitliyoruz. sonra uyumak istediğimiz saatleri belirliyoruz. tam zaman olmalı (i.e. 12:00-06:00 gibi)

sonra kalkış saatini 15 günde bir 15 dakika geri çekiyoruz. kalkış saati istediğimiz noktaya geldiğinde kalkar kalkmaz yapılan bir aktivite koyuyoruz. (i.e. bir bardak su/kahve içmek) ve bunu düzenli hale getiriyoruz.

sonra yatma saatimizi 15 dakika/15 gün gibi değişikliklerle istediğimiz saate getiriyoruz. ilk 20 gün zorlansak da sonrasında uyku saatinde tak diye bünye kendini kapatmaya başlıyor.

paylaşayım dedim.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (28.08.12 11:09:07) 
5 saatle olmaz o.bi hafta kadar idare edebilirsiniz fakat normal bi insansaniz 6 saat minimum olmasi gerekiyo bence.

uyku saatini minimuma cekebilmek icin bence
kilonun uygun olmasi,
yemeklere dikkat edilmesi,
spor,
yas,
dengeli vitamin alimi,
stressiz yasam,
temiz hava
lazim.

büyük sehirler icin bence 6 saat gibi bir sey mümkün oluyo optimizasyonda.
  • serabetan  (28.08.12 11:10:03) 
ek olarak günde 4 saat uyku + öglen uykusu da olabilir ama cok verimli degil, beyin cok calismiyo öyle :)


  • serabetan  (28.08.12 11:20:31) 
yukarıda yazdıklarınıza gerek kalmadan kafeinle de olayı çözebilirsiniz bence. basitçe çay/kahve yani. zaten yazdığınız ilaçlar/destek ürünleri kesin uyumayı engeller diyebileceğimiz şeyler değil. hiç alakasız olanlar var, ya da yan etkisi uyku olanlar var.. kulaktan dolma bilgilerle hareket etmemenizi öneririm.


  • merena  (28.08.12 12:28:37 ~ 12:29:42) 
kafa yorulacaksa 5 saat cok zor. fiziksel yorulacaksaniz, belki... ha, tavsiye etmem.


  • firuz  (29.08.12 03:21:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.