[]

Buzdolabı koku problemi [Kimya]

Değerli buzdolaplılar;

Tatile gittik, bir hafta kaldık, o esnada sigorta atmasından kaynaklı elektrik gitmesiyle, buzdolabı 1 hafta çalışmadı

Buzlukta et, tavuk, balık üçlemesinin bütün suyu buzluğa akmış. inanılmaz bir koku.

Neyse temizledik bir şekilde. Evi kokutacak kadar olmadı neyseki, sadece buzlukta koku var ve alt kısıma buzluktan hava transferi olduğu için koku var.

İnternette bir küçük araştırma yaptım, ortak çözümler; buzdolabının çeşitli yerlerine mangal kömürü, vanilya, nemli çay posası, karbonatlı su, ıslak kağıt v.s. koymak

Kokunun kaynağından kurtulmadan bunları yapmak bana anlamsız geldi. Ve buzdolabının gider haznesini aramaya başladım. arka tarafta taban kısmında 3 vida ile kapalı bir kapak var, çıkarttım, hazneyi buldum ama hazne çıkartılabilir değil. Bir ucu haznede bir ucu ısınan bir spiralde bulunan sünger ile su kurutuluyor. yani çıkabilen bir kap yok. haznenin üzerinde buzdolabının diğer komponentleri olduğundan 1001 cambazlıkla o kısmı az çok temizledim.

Mesele şu ki; buzluk ile alt kısım arasında, son kullanıcının göremediği, 2-3cm genişliğinde bir boşluk daha var. Ve bu boşluk strafor duvarlar arasında. mazgaldan giden buzluk suyu burdan boruyla aşağı iniyor.

Benim bu boruyu temizlemem lazım. Ama ulaşamadığım için, strafora zarar vermeyecek, ovalama gerektirmeyecek bir solüsyona ihtiyacım var.

Yani önden bu solüsyonu salayım, arkadaki kaptan alayım. böylece boruyu temizlemiş olsun akarken.
Tabi strafor yüzeye de değeceği için, strafora zarar vermemesi lazım.
Akabinde durulamak için suyu salayım, durulansın.
Durulandıktan sonrada sağlığıma zarar vermesin. buzdolabım toksik olmasın.

Buzdolabının markası: Samsung RT60KSRSL

 
Gecmis olsun.

Gecen ay benim de basima geldi, olusan kokuyu arindirabilmek icin epey kuvvetli bulasik deterjanlari kullandim ancak gecti. Siz de dezenfektan özelligi kuvvetli olan bir deterjan kullanip sonradan durulayabilirsiniz.
  • apiko  (28.08.12 08:15:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.