[]

internetten iftira karşısında ne yapılabilir?

merhaba.
bir arkadaşım yurtdışı eğitim danışmanlığı yapıyor.
kim olduğunu bilmediği biri iftira atarak blog açmış. ve google aramalarında yukarılarda gözüküyor. iftira attığı çok kolay bir şekilde ispat edilebilir. ki akil olan anlar zaten:
blogda 3 ayrı yazı var, 3 ayrı kişinin ağzından yazılmış gibi gözüken fakat 10'ar dakika arayla girilmiş olması bile yalan olduğunu ispatlayabilir.

bunu yapan kişi bu işi 2 ay önce yapmış ve o zamandan beri başka bir şey yazmamış. böyle bir durumda ne yapmak gerekir?

mahkemeyle uğraşmaya değer mi? (hakiketen iftira olduğu okuyunca anlaşılabilir ama anlayamayanlar da çıkabilir.)

blog'u hacklemeye çalışmak bir işe yarar mı? yararsa bunun zararı olur mu?

hiç umursamamak mantıklı bir seçenek midir? (olay unutulut gider?)

yazıların altına şirket açıklamasıyla yalan olduğunu ispatlamak?

yarıların altına bir müşteriymiş gibi yorumlar yazmak? "aman olur mu efendim ben geçen sene çok faydalandım kendilerinden" (yani onun taktiğini ona uygulamak.

var mı fikri olan?

 
hacklemek ve adli yollara başvurmak en sonuçsuz seçimler olur. yazının altında yorum olarak "biz böyle değiliz" yazmak da geri tepebilir. sonuçta blog kişinin kontrolünde ve yorumlarınızı onaylamadığı gibi daha büyük iftira yazıları yazabilir..

ben olsam iletişim bilgisi var ise, kendinizi düzgünce tanıtıp yazılardaki bilgilendirmenin hatalı olduğunu, hatalı bilgilendirmenin için tarafınızdan ne yapılması gerektiğini soran bir mail atardım. herşeyi açık ve net şekilde söyler düzgünce rica ederdim yani..
  • direnk  (28.08.12 01:40:47) 
blogspot uzantılı olduğu için hacklemek zordur sanıyorum. kolay mıdır?

@direnk vallaha "...hatalı bilgilendirmenin için tarafınızdan ne yapılması gerektiğini soran bir mail atardım..." şurayı hiç analamadım.
  • alieyi  (28.08.12 02:54:48) 
bu alanda cok oluyor öyle seyler cok takilmaya gerek yok.

egitim danismanliginin kendiside subjektif referansli bi alan oldugundan eger ciddi iftiralarsa dava acin, ya da blogspot a kötü kullanim seklinde mesaj atin.
  • serabetan  (28.08.12 07:12:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.