[]

Türkiyede neden herşey pahalı?

kitap pahalı, araba fiyatının yarısı vergi yüzünden pahalı, benzin almış başını gitmiş, elektronik eşya pahalı hatta ıraktan neredeyse yarı fiyatına telefon getiriyorlar. ırak bizden beter. bizde niye pahalıda onlarda ucuz lan? asıl soru neden herşey bu kadar pahalı lan?




 
burası türkiye, oluyor böyle


  • in vino veritas  (28.08.12 00:37:16 ~ 00:37:26) 
Kahretsin çok zenginiz ya.


  • grgn  (28.08.12 00:40:40) 
  • kobretti  (28.08.12 00:41:52 ~ 00:42:12) 
vergi.

cevap soruda gizliymiş zaten. soru "vergi neden yüksek" olabilir. o da artık ekonomiyi araştırmakla ilgili. kaynakları kullanamama, dış borçlar, özelleştirme, başka ülkelere muhtaç olma, nüfus, vergi kaçakçılığı vs...
  • ermanen  (28.08.12 00:42:02 ~ 00:44:20) 
çünkü senın halkın öküz. örneğin ram üretir turkıye sonra o ram turkıye de turk malı dıye satılmaz yurtdısına satılır ustune yabancı bır marka basılıp turıyeye gelır senın okuz ınsanın onu satın alır.

tv desene aynı elektronıkte arabada ya da her hangı bır konuda aynıdır gıt burger king e agzına kadar dolu sırf karızma olsun dıye burger a gıden adam var bu ulkede. benzın mazot ucuz olsa anasının seyı kadar cari açık eklenecek kısacası halk öküz öküz olmasa bunca çözumu varken gıdıp kendisini su hale sokan hukumetlere oy vermez.

zamanında ostim de uretılıp yurtdısına gıden sonra markası degısıp gerı gelen yuzlerce urun orneklenmıstı tv de gulmustum halımıze.


muadili turkıye de varken yurtdısından gelen malı alma sevdası olan halkın tuketımı kısması ıcın hukumetler vergiyi verıyor katmerlı cınsınden olay bu.
halk okuz olay bu.
  • hayvan gibi yazar  (28.08.12 00:44:21 ~ 00:45:20) 
Her şey pahalı değil.

Son bir senemi İngiltere'de geçirmiş biri olarak burasının daha pahalı olduğunu söyleyebilirim. Ha, diyeceksin ki orada da gelir düzeyi daha yüksek. Doğrudur, ama yine de aşırı pahalı şeyler var.

Bir örnek:

-Ortalama üstü bir mühendis Türkiye'de en az 2000 lira maaşla işe başlarken, ortalama bir restoranda yemeğe 12 lira, tek oda için kira 500 lira veriyorsa...
-İngiltere'de aynı durumda maaş 1800, yemek 12, kira 600 pound diyebiliriz.
(daha ucuz ve daha pahalı şeyler de vardır ama, gelire oranla aşağı yukarı eşdeğer)

Yunanistan'da orijinal bir kitap 30 euro, Türkiye'de 20-30 TL.

Yarım litre pet şişede su İngiltere'de 1.20 pound. Ama musluktan da içme suyu akıyor.

Yani aslında gelir düzeyi belirli bir seviyenin üzerindekiler için fazla bir fark yok oranlarda. Ama asgari ücrete kıyaslayacaksan Türkiye'de durum içler acısı. Avrupa daha sosyalist bir düzende olduğu için alt tabaka insanı bile çoğunlukla rahat geçiniyor.
  • long live rock n roll  (28.08.12 00:47:22) 
@long live rock n roll etten püften şeyler ucuz olsa nolur ?


HTC one x Türkiye fiyatı:2000 TL Almanya fiyatı:1000 TL yarı yarıya yaaa.

Burda Renault araba fiyatına Almanya'da son model Mercedes,BMW alınıyo. vsvs örnekleri daha da arttırabilirim.

Parfüm:Türkiye'de 200 TL Yurtdışı:yarı fiyatı
  • Belchior-Cesario  (28.08.12 01:10:02 ~ 01:10:26) 
onu ülkemizin koyunlarına sormak lazım daha iyi bilirler


  • Fakin idiyıts  (28.08.12 05:53:26) 
1-Ütretim değil tüketim ülkesiyiz.
2-Sanayiimiz yok (teknoloji,uçak, otomobil, vb.)
3-Her bokta dışa bağımlıyız (kendi ülkemizde daha iyisi olsa bile dışarıdan alıyoruz, nasıl bir mallıksa bu)
4-Hükümetin vatandaşını soymak için daha iyi bir silahı yok.
5-Her yeri satıp savan sevgili hükümetimiz nerden para bulupta seçim zamanı bilerek aç ve eğitimsiz bıraktığı insanların oylarını çalmak için makarna, kömür vs. alacak?
6-Toplanan vergide aslan paını ödeyen kesime yapılan denetimler ve yaptırımlar son derece zayıf. Dolayısı ile o pezevenklerin hükümetin isteyerek veya istemeyerek gözyumması sonucu ödemedikleri (aslında bizden ve devletten çaldıkları) paraları yerine koymak için onlara karşı aciz kalan hükümet senin benim bizim gibi kekliklere yöneliyor elinden geldiğince.
  • poseidon1  (28.08.12 06:40:56 ~ 15:05:33) 
benzin pahallı herşey benzine bağlı ondan


  • deniz balik ve midye  (28.08.12 07:02:05) 
hersey pahali degil.

devletin vergiyi denetleyebildigi alanlarda fiyatlar yüksek.

otomobil, gayrimenkul, benzin, enerji etc bu alanlarda vergi yüksek.

yoksa kira, marketler (göreceli bu) , hizmet sektörü ve özellikle kiyafet cok ucuz.
  • serabetan  (28.08.12 07:18:09) 
hayvan gibi kayıt dışı var ben şuan isyan edenlerin çoğunun fiş falan bakmadan en ucuza nasıl alırımcı olduklarını biliyorum bu da ilerisi için sorun oluyor. ayrıca benzin ucuz olsa v8 motorlu 3000 cc lik arabalarda satış patlaması olur.öyle salak bir halkız götü boklu şahine bile egzoz taktırıp güçlü göstermeye çalışan avanaklarla dolu ülke işimiz gücümüz gösteriş. elindeki telefonu 1 ay önce almış biri 1 ay sonra yeni modeli çıktı diye gidip onu almaya çalışıyo rborç harç. dünyada en hızlı telefon değiştiren halk türkiye neden? görgüsüzüzde ondan.


  • hayvan gibi yazar  (30.08.12 23:14:23) 
vergiler yüksek panpa. yalnız vergiler de dolaylı yoldan sana geri geldiği için bir nevi yatırım yapmış oluyorsun. cebinden para çıkıyor ama yine senin için harcanıyor. (en azından böyle olması gerek, türkiye'deki durum farklılık gösterebilir)


  • dead and broken  (30.08.12 23:19:21) 
@ hayvan gibi yazar sana kesinlikle katılıyorum görgüsüz mü desem, gösteriş meraklısı mıyız desem ne diyim bilemiyorum. O kadar gösteriş meraklısı olmaya başladık ki daha "iyisi" olmak için götümüzü yırtıyoz. 7 seneden beri kullandığım yadigar telefonum sony ericsson w800' imle etüt merkezinde calışırken elinde 3g' sinden 4s' ine kadar ki skalada telefona sahip olan ortaokul bebeleri tarafından telefon konusunda taşak malzemesi oldum. Hocam siz niye iphone'a sahip değilsiniz minvalinde yorumlar. Daha göt kadar çocuklar prestij, markayla aklını bozmuş, oyundan başka bi bok yemediği telefonuyla hava atma derdinde. 7 sene sonunda artık ihtiyaçlarıma cevap vermediği için telimi değiştirdim s3 ile. Ama gösteriş için değil gerçek manada istediğim için aldım. Ekran parlaklığını kısık kullanmaktayım ev arkadaşım tarafından sonuna kadar kökle ki parıl parıl millet görsün amq. diye uyarılıyorum o kadar basitleştik ki... ben mi normalim yoksa onlar mı bilemiyorum.


  • herşey çok güzel olacak  (30.08.12 23:52:03 ~ 23:57:13) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.