[]

Samsung Galaxy S mi, Galaxy W mi?

Bu ikisinden birini alıcam. Hangisini tavsiye edersiniz?

compare-cellphones ve diğer karşılaştırma sitelerini biliyorum. Telefonların özelliklerini de biliyorum.

Daha çok kullanım yönünden tavsiyeler olabilir. "aman alma çok ısınıyor", "kesin al android 4'e yükseliyor." vs. gibi.

 
Tabii ki Galaxy S ama i9000 olanı. i9003 olanı var, özelliklerinin bir kısmı kırpılmış, güncel olan model. En büyük fark SuperAMOLED ekran olur. Ekran büyüklüğü de var tabi, S biraz daha büyük.

İşlemciler denk sayılır, W'deki işlemci 400 MHz fazla ama ufak bir root işlemiyle S'in de işlemcisi o seviyeye çıkabiliyor zaten. PowerVR SGX540 daha güçlü bir grafik işlemci ayrıca.

S ne kadar eski olursa olsun hala caziptir ama dediğim gibi i9000 olanını bulabilmek mesele.
  • ahmetcan44  (27.08.12 22:51:56) 
İkisi de değil, HTC One V ya da Galaxy Nexus derim. Söylediğin iki telefonda eskidi, yazılımları eski, donanımlarının hakkını veremezler, HTC One V bu ikisinden daha iyi, Galaxy Nexus ise One V'den daha iyi.


  • nurigagarin  (27.08.12 22:56:21) 
Galaxy S kullanıyoum, Galaxy W kullanmadım ama az bir şey baktım, oyunlar da dahil olmak üzere genel olarak W'den daha fazla performans alman mümkün ama Galaxy w'ye pek developer ilgisi yok. En son iki üç gün önce baktığımda kimse daha 4.1 romu yapmamıştı w'ye ben ise neredeyse 1 aydır 4.1 kullanıyorum ve performansı şu anda muhteşem. Ekranı da daha iyi olduğundan Galaxy S'i 4.1'e yükselten şartıyla tavsiye ederim. Isınma gibi şeyler arasında pek bir fark yok, çok da önemli bir şey değil bence zaten. Çoğu telefon ısınıyor, S3 falan da gayet ciddi ısınmakta. Bir de eğer ikinci el almayı düşünüyorsan (sıfırını bulamazsın muhtemelen zaten de) ekranını iyice incele çünkü ekranları çok uzun ömürlü değil, ekranı hep yüksek parlaklıkta kullanan biri 2 yılda içine edebilir.

Tabii ben sadece söylediğin iki telefonu karşılaştırdım, Galaxy Nexus bulursan ucuza elbette ikisinden de daha iyi ama One V'den uzak dur, altı ay sonra herkes unutacak hiçbir şey geliştirilmeyecek. Sony için bu önemli değil çünkü uzun süreli yazılım desteği veriyorlar, HTC ve Samsung içinse popüler modelleri almak daha mantıklı.
  • tahsin sutcuoglu  (27.08.12 23:01:51 ~ 23:04:50) 
@nurigagarin;

HTC One V her yerde adı geçen ama donanım olarak 2011 model herhangi bir Sony Ericsson Xperia modelinden farkı olmayan bir telefon. 1 GHz işlemci, Adreno 205 GPU ve 512MB RAM, bunlar Neo V modelinde aynen mevcut. Galaxy S ile bile mukayese etmem şahsen. W ile rakip olabilir en fazla. Son zamanların balonudur HTC One V. O fiyatlarla nasıl satılıyor, onu da anlamış değilim.
  • ahmetcan44  (27.08.12 23:10:08) 
htc one v yi pahalı olması nedeniyle zaten eledim. ben de o fiyat farkını hakeden bir ayrıcalık görmüyorum. nexus haketse bile çok pahalı benim için ben bu ikisinden birini alıcam.


  • otonomo  (27.08.12 23:16:26) 
Bu arada şunu da ekleyeyim, ikisi de resmi olarak 2.3'ten yukarıya yükseltilemiyor, benim anlattığım işlemi kendin yapman gerek. Eğer ben beceremem öyle işleri falan diye düşünüyorsan ( bi numarası yok gerçi de) sony modelleri daha başarılı xperia sola örneğin galaxy w ile yakın fiyatta ancak hem halen güncellenen bir telefon hem de performans olarak bahsi geçen telefonların hepsinden daha üstün.


  • tahsin sutcuoglu  (28.08.12 00:03:07 ~ 00:03:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.