[]

annenin sahiplenmediği prematüre doğmuş yavru köpeğin bakımı

arkadaşlar merhaba. 30 saat önce 10 tane (5'i ölü, biri prematüre, 4 tanesinde sıkıntı yok) yavrulayan 1.5 yaşında dişi kangalın yavrularından biri erken doğmuş. diğer yavruların tüylerinin rengi sarılaşmış ama bu yavrunun sarı tüyleri hâla siyah ve diğer dördünden daha küçük. anne olgunlaşmamış bu yavruyu sahiplenmedi, koynuna almıyor ve emzirmiyor. köpek buz gibi kalmış, eve aldım biraz şırıngayla süt verdim, buzdolabı poşedine koyduğum sıcak suyun üstüne bez serip köpeği yatırdım, üstünü örttüm. (vücut sıcaklığının 38-39 derece olması gerekirken bu 20 derece falan)

sorum şu: bu köpeği nasıl hayatta tutarım? bir barınağa ya da bakımevine falan versem bakarlar mı? ben şu anda tatildeyim ve dört gün sonra döneceğim, ondan bir hafta sonra da türkiye'den ayrılıyorum. benim bu köpeği götürüp beslemem söz konusu değil. araştırdığım kadarıyla anne sütü bağışıklık için çok önemliymiş, anneyi tutup köpeği memeye dayasam emer mi? (plastik eldivenin içine ılık süt koydum ucunu deldim, onu emmiyor)

köpeği yuvadan alıp evin bahçesine koydum, anne gördü kokladı bir kere yaladı ve köpeği orada bırakıp kulübesine, diğer yavruların yanına geri döndü.

hayvan üşüyerek ölecekti kıyamadım. anne koynuna almıyor. yazık günah.

 
anne onu yaşama şansı olmadığı için kabullenmiyor. doğanın kanunu böyledir. anneler öleceğini hissettiği yavruları beslemez, bakmaz. yavruyu yaşatmaya çalışabilirsiniz, 30 saat yaşadığına göre ufak da olsa kurtulma şansı olabilir. 1 hafta içinde ölmezse şansı çok yükselecektir. inek sütü emmez. veterinerden anne sütü alıp onunla beslemek gerekir. siz uzun süre bakamayacaksanız haysev'e ilan verebilirsiniz, belki bir talip çıkar. www.facebook.com


  • boo ya moon  (27.08.12 22:40:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.