[]

harç- haraç iadesi?

bu haraçı geçmişe yönelik dava açıp almak mümkün mü?




 
sanmam, onu ayarlamışlardır.


  • baldur  (27.08.12 20:30:07) 
baldur bende öyle tahmin ediyorum da hala öğrenciyim aslında bi yolu olmalı.


  • mr fusion  (27.08.12 20:32:02) 
baba. bunu hangi yıla kadar yapacaklar ki o da var? ilk çıktığı zamana kadar sürmesi gerek ki adalet olsun. yapılırsa devlete fazlasıyla ek yük olur. verginin vergisini alan devletten böyle bir şey beklemek çok zor.


  • baldur  (27.08.12 20:51:15) 
uyanıklıkla ne alakası var? adam gayet de hak edilebilecek bir şey sormuş. geçen sene harç parası ödeyen adamla bu sene üniversiteye yeni başlayan adamın farkı ne? harç parası ödeyen adamın anne babası daha mı geç seks yapsaydı?


  • baldur  (27.08.12 20:52:39) 
neyin kafasında yaşıyorsunuz?

acayip güldüm. sanki banka bu. bence tüketici mahkemesine gidin. öncesinde tüketici derneklerine giderek oradan gerekli formları alın. ahahha
  • winsome  (27.08.12 20:55:48) 
neyin hakkı???

yıllardır o parayı senden haksız yere mi aldılar ???

bankalar haksız yere alıyorlar. kredi kartı alırken veya banka hesabı açarken o imzaladğın sözleşmede yazmıyor. insanlar dava açıyor kazanıyor geçmişe dönük para alıyor.

üniversite? sana eğitim verme amaçlı peşin peşin söyleyerek o parayı alıyor. bu parayı verirsen burada okursun diyor. di mi? evet sende kabul ediyorsun o parayı universiteye yatırıp kaydını yapıyorsun. bu kadar basit.

yerinizde olsam ilkokul ortaokul ve lise yıllarınızda milli eğitimin o aldığı kayıt paralarını da alırdım. artık onlar yasak ya. okullar para almıyor.
geçmişe dönük onları da alın. ahaha
  • winsome  (27.08.12 20:58:25) 
anayasa'da eğitim ücretsizdir diye geçen bir ülkede adı üzerinde ancak "haraç" adıyla alınabilen ücretlerin iadesinin mümkün olup olmadığıyla ilgili merakın alay konusu olduğu ülkelere 3. dünya ülkesi denir.


  • baldur  (27.08.12 21:01:30 ~ 21:01:48) 
"öğretim gideri" diyor. eğitim demiyor. eğitim ücretsiz evet.

ama avrupada dünyada kaç tane ülkede hangi üniversitelerin tamamen ücretsiz olduğunu rica etsem araştırır mısın?
  • winsome  (27.08.12 21:09:34) 
senin gibi ampul flamanı, floresan tozu kafası yaşamadığım kesin de. ben enayi gibi senelerce harç vereyim. insanlar parasız eğitim diye isyan ederlerken canlarından olsun, hapislerde çürüsün günün birinde "biz size şaka yapmıştık bundan sonra beleş" diye bir ferman verilsin her şey güllük gülistanlık


  • mr fusion  (27.08.12 21:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.