[]

senelik izin parası

selamlar.
iş kanununda kullanılmayan senelik izinle ilgili "ücret"in çalışan personele ödenmesi konusunda bir madde var mıdır?



 
Yok. Onun yerine izinlerin kullandırılması gibi bir şey olması lazım. Yani senin her halükarda izne çıkacağın çıkmak zorunda olduğun kabul edilir ki yanlış değildir. işten ayrılma vs durumunda izin paranı alabilirsin tabi bu senin hakkın.
bir de son 2-3 senedir kamu kurumlarında bile kullanılmayan izinleri kullandırtın vs gibi olaylar olduğunu biliyorum. bir sürü tanıdığım 30-40 günlük sürelerde izinler yaptılar.
yine de kanun değişmiş olabilir açıp bakmak lazım.
  • ozdek  (13.11.08 07:16:33 ~ 07:17:06) 
izin kullandırılmak, işçi de kullanmak zorunda. kullanmayayım da parasını alayım diye bir şey yok. sadece hak ettiğin izni henüz kullanmaya fırsatın olmadan işten çıkarsan onun parasını alabilirsin.


  • kibritsuyu  (13.11.08 09:18:32) 
4857 sayılı iş kanunu md 53'ten 60'a yıllık ücretli izin konusunu düzenler. oradan bakabilirsinz ama özdekin de dediği gibi dediğiniz şekilde çalışan personele ödenmesi değil işten ayrılma durumundaki durumunu düzenler madde mevcuttur.


  • bordeaux  (13.11.08 09:19:30) 
Halen çalışırken, kullanılmayan iznin parasını ödemek bildiğim kadarıyla sadece pratikte olan bir eylem. Yani kanunen böyle bir şey yok. O yüzden tamamen patronun iyi niyetine kalıyor. Eğer aranız iyiyse günlük mesai ücreti x 2 den hesaplanmasını isteyin.


  • kruva san  (13.11.08 10:30:44) 
2 sene kullanılmayan izinler de yanıyor diye biliyorum ayrıca. yanılıyor da olabilirim belki sanırım.


  • ccompiler  (13.11.08 10:55:32) 
hizmet sözleşmesi izin kullanmadan son bulursa sadece kullandırılmayan yıllık izin günlerine ait izin ücreti işçinin son ücretinden hesaplanarak ödenir, hizmet sözleşmesi ister fesihle ister işçinin ölümüyle son bulsun kullandırılmayan yıllık izinlerin ücreti ödenmelidir(İş K.59).


  • yazbitmesinsipidikterlikdolabagirmesin  (13.11.08 11:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.