[]

Kapora alamama sorunsalı

Millet şimdi bi arkadaşımın durumunu izah edicem size.Ne yapılabilir ya da herhangi bi hak idda edebilirmiyiz onu öğrenmeliyim acilen..

Arkadaşım 850 tl kirası olan bi ev içn 1000tl kapora ödeyecekken kontrat imzalanana kadar bi 400tl veriyolar ama ortada senet ya da o parayı verdiklerine dair hiçbi belge yok.Hemen arkasından birlikte eve çıkacakları başka bi arkadaşın yan çizmesinden dolayı evi tutmaktan vazgeçip hemen ertesi gün kapora için verdikleri 400tl yi geri istiyorlar ama emlakçı parayı ödememekte ısrarcı.Bu konuda ne yapılabilir,yolu yordamı nedir bunun ? Kapora iade edilmez normalde evet ama evi tutmuyorlar ve hemen ertesi gün fikir değişikliğini bildiriyorlar buna raamen alamıyorlar parayı..


 
Kapora, evi tutmazsan adam mağdur olmasın diye alınır zaten. Yanması gayet normal yani. O parayı yan çizen arkadaşına ödetmen gerek bence, emlakçının hiç bir suçu yok.

Ayrıca evet, yukarıda da denmiş, senden 1 saat sonra belki biri geldi adama tutuldu dediler? Öyle mantıksız şey mi olur, bi zaman aşımı mı var kaporada yani. Abim daha 3 saat oldu geri ver kaporayı :((( olmaz.
  • roket adam  (27.08.12 17:13:54 ~ 17:36:51) 
Hemen bi gün sonrasında söyleniyor ama evi tutamayacakları,uzun süre evi bekletip parayı istemiyolar.Bana mantıklı gelmiyor..


  • yqzkrttpli  (27.08.12 17:15:49) 
size mantıklı gelip gelmemesi önemli değil. aralarında herhangi bir yazılı belge olmadığı için ispat yükü de çok zor. emlakçıdan bu parayı "rica etmek" dışında yapabileceği hiç birşey yok malesef.

want2die + 1. emlakçıdansa yan çizene bastırmak daha mantıklı.
  • nesilsiz  (27.08.12 17:18:38 ~ 17:19:13) 
bir gün diye bir şey yok üstad, belki onlar çıktığı gibi birisi geldi ve ev tutulduğu için adam vermedi? bilemezsiniz bunu.

ha burada çemkirilecek kişi emlakçı değil emin olun, yan çizen arkadaş. dalyarak o zaman baştan verdirtmeseydi kaporayı.
  • galahad  (27.08.12 17:19:07) 
adam anlayışsız ise bu durumda yapılacak bir şey yok. ya biraz daha ısrar edeceksiniz vermesi için, belki olaylar çirkinleşecek, ya da razı olacaksınız duruma. belgeli olsaydı zaten adam haklıydı. ama bir günlük bir mevzu olma durumu adamın vicdanına kalmış. çirkinlik olmadan halledilmesi biraz güç gibi bu durumun.


  • afterdark  (27.08.12 17:19:07) 
farketmez ki, kapora almanın amacı bu zaten hemen ertesi gün olsun 3 gün sonra olsun farketmez. adamın iyi niyetine kalmış, veren verir tabi ama siz vermeyenine denk gelmişsiniz. anormal bir durum yok yani..


  • in vino veritas  (27.08.12 17:19:59) 
haklısın yedirememekte lakin bende vaktinde yüklüce kaparo bırakmıştım bir emlakçıda .. adamların savunması'' sizden 2 saat sonra birileri geldi tutacaklardı paraları tamdı ama siz kaparo verdiğiniz için tutamadılar'' minvalinde oluyor. pek çok emlakçı kaparo aldığını ev sahibine söylemiyor bile.


  • mortac  (27.08.12 17:20:52) 
ev sahibini tanıyorsanız kendisine bu durumu iletebilirsiniz. bu para emlakçıya değil ev sahibine ait olmalı. bu durumda en azından emlakçı parayı cebine indiremez veya ev sahibiyle bölüşmek durumunda kalır. tabi ev sahibi ile emlakçı arasında bir danışıklı dövüş yoksa. en azından adama bu parayı tek başına yedirmemiş olursunuz. böyle bir vicdansıza yapılabilecek en normal şeylerden biri bu olabilir yani.


  • afterdark  (27.08.12 17:27:42) 
kendini emlakçının yerine koy;verir miydin o parayı sen?

o para gider bu da pahalı bi tecrübe olur sana.ama ben o parayı istiyorum diyosan yan çizen kişiyi önce suçlu olduğuna inandır ve onun korkacağı bazı insanlar içinde bunu ilan et(evet acımasızca ama küçük duruma düşeceği korkusuna kapılmasını sağla).sonra da mesela 4 kişisiniz sen 200 verdin biri 150 başkası 50 verdi o vermedi dmi.herkese verdiği parayı iade edecek şekilde o yan çizenden parayı tahsil edin.ha tahsil edemediniz mi,seni bilmem ama ben o arkadaşla selamı sabahı keserim.
  • error522  (27.08.12 17:32:40 ~ 17:34:04) 
yazılı bişe olsa hiç alamazdın,şimdi tatlı dille iste madurum de verir adam,vermesse git indir camını çerçevesini.


  • macallan  (27.08.12 17:36:12) 
Bende kaptırdım zamanında kapora aynı bu olay gibi. Kaporanın mantığı bu ama arkadaş yapacak bir şey yok pazarlık yapın 100tl kalsın içerde filan diyin belki insafa gelir.


  • nedendir bilinmez  (27.08.12 17:36:39) 
Ben emlakçı olsam evet bu kadar kısa süre içnde o parayı iade ederdim kesinlikle.Bunun empatisini yaptığım için para konusunda bi hak iddaa edebiliyoruz ya dostum.Yani uzun bi zaman dilimi yok arada dün olay gerçekleşti bugün vazgeçildi ve para iadesi yok...Aynen artık öyle yapacaz ...


  • yqzkrttpli  (27.08.12 17:37:58) 
Dedik zaten 100tl içeride bırakmayı kabul ediyoruz adam ona da yanaşmıyor..


  • yqzkrttpli  (27.08.12 17:39:15) 
Mümkün değil alamazsınız. Emlakçılar/ev sahipleri o kadar anasının gözü ki aldıkları parayı vermezler. Elinizde belge olmadığı için inkar da edebilirler aldıklarını hani bi yere şikayet etseniz falan.


  • buff  (27.08.12 17:44:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.