[]

Tavan Kaplama Yalıtım

Merhabalar,

Dairemiz en üstün katın bir alt katında. Salonumuzun yarısı üst katın terasına denk geliyor. Evi yeni aldığımız için tavanı alçı ile sıvattık.

Kış geldiğinde ise salonun terasa kalan tarafı rutubetlenmeye başladı. Üst kat soğuk, evin salonu sıcak olduğu için terleme yapıyor dediler.

www.upload.gen.tr
www.upload.gen.tr
www.upload.gen.tr


Şimdi asıl soru şu.Şöyle bir şey var

www.sahibinden.com

Bunlardan alsam tavana döşesem güzelce, acaba kış geldiğinde yine eksi görüntüyü alır mı? Yine rutubetlenme yapar mı?

 
asil olan ust taraftan izolasyon yapilmasi olmali.


  • nekodunlangafana  (27.08.12 14:35:56) 
@nekodunlangafana üst kattaki daire sakini ben yaptırdım fayansların altına falan diyor. Hem biraz da "cins" bir tip. Muhatap olmak istemiyorum fazlaca. Anlattığım şekilde bir sorun olmazsa o şekilde yapmak istiyorum.


  • Carlito Brigante  (27.08.12 14:39:30) 
normal şartlar altında tavandaki rutubetin 2 nedeni olabilir.

birincisi dış terasta zeminden su alması. bunun nedeni btm denilen su yalıtımı membran ve ya sürme su izolasyonları ile kaplanmadığı için olabilir.
fotoğraftan gördüğümüz kadarıyla sebep bu.

ikinci neden ise ısı yalıtımın kötü olmasıdır. bunun sebebi yine dış mekanda olan terasın zemin kaplama malzemesinde strafor dediğimiz poliüretan esaslı malzemenin olmamasıdır. ısı yalıtımı olmadığı için oda içindeki sıcak havanın içindeki bağıl nem buz gibi tavana yapışır orada yoğuşma yaparak bu şekilde rutubet yapar. mantar ve küf oluşturur. bu insan sağlığı içinde çok uygun bir ortam oluşturmaz.

bişraz maliyetli olacağını düşünsenizde size önerim üst katın terasına direk masraf yapmasını sağlamak. aksi takdirde dava açmanız bile mevzu bahis olabilir. haliyse o sadece su yalıtımını yaptırsın. siz straforunu alın. üzerine ince bir beton (şap dyoruz buna) sonra da metrekaresi 10 liradan bir seramik. ömürlük olur..
  • zmarit  (27.08.12 14:54:30) 
bizim eski eve yapmıştık bu köpüklerden. yazın sıcağı kışında soğuğu geçirmiyor iyi oluyor. tavanın bazı yerlerinde de dökülme vardı onuda kapatmıştı hem.
yalnız rutubetlenme için iyi yapıştırmak lazım. sonra sıvayla birlikte düşmesin. bunlar direk tavana yapıştırıldığı gibi böyle metalimsi çubukların arasına geçirme yoluyla döşemesi de oluyor. bauhaus, koçtaş gibi yerlerde satılıyor desen desen.

bi de buraya bak
www.opelim.net
  • yue  (27.08.12 15:06:09) 
@zmarit Peki üst komşu kabul etmezse böyle bişey yapmatı/yaptırmayı hukuki olarak ya da ne bileyim başka bir şekilde yaptırımı olabilir mi? Dava açsam falan yaptırtabilir miyim?


  • Carlito Brigante  (27.08.12 15:06:58) 
valla hocam ben mimarım o yüzden çözüme odaklandım ama bildiği kadarıyla apartmanla ilgili bir takım durumlarda dava açabiliyorsun. astarı yüzünden pahalıya mı gelir bilmem ancak elinde kozun olur. sonuçta maddi zarar var ortada.

en temizi adamın terasının kenarını kırıp su izolasyonu var mı diye bakmak. yoksa eğer su izolasyonuna ikna etmek. eğer su izolasyonu varsa içeriden tavanınızı bu tip bir malzeme ile kaplatabilirsiniz. iş biter. ve ciddi anlamda ısı transferini keser ısınma derdi de azalır.

bir de alçı sıvanın üzerine ne tip bir boya kullanıldı.

ev nerede istanbulda mı?
  • zmarit  (27.08.12 15:20:07) 
biz apartmanda otururken banyomuzdan alt kata su akmış, kapıya zabıtalar dayanmıştı.


  • kayranin kedisi  (27.08.12 15:30:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.