[]

ev yaptirmak ve mimari

Hello,

Elimde 3 katli bir apartman yaptiracak kadar para olsun. Para yonunden sikinti olmasin hatta. Ben bu apartmani fransiz stayla yaptirmak istiyorum. Balkon anlasilmasin lutfeen. Dis cephe vs bordeauxnun 17. 18. Yydan kalma binalari.gibi olsun, ne bileyim botter apt.gibi olsun, istiklal cad, gumussuyu stayla vs olsun istiyorum, apartiman stayla. Hepsi ayni.sey degil hatta apayri.seyler ama maksat olabilirligi ogrenmek. Gunumuz mimarlari bu tur binalari ayarlayamaz mi? Cok mu pahali olur? Jenerik bir plan olsa mesela ona bakarak yapsa ne bileyim arsivlerden bulsa etse. Eski eserlerin telifleri 90 yil falan edebiyatta. Ya da.ozgun olsa ama tarzini belli etse vs. Kisaca, bunu yapacak mimar cok mu, mimardan otesi de gerekir mi, cok masraf olur mu? Telden yazdiim icin toparlayamadim tam, idare edin.


 
yani tam anlamadım ama mesela demirören avm'nin yapısına bakınca yandaki binaya göre çok çok sırıtmıyor. yapılabilir bence yani neden olmasın.

www.zycosilturkiye.com(2).jpg
  • i was me but now he s gone  (26.08.12 23:50:24) 
yapılır para varsa.
hatta ben yarın kendi çizdiğim evi yaptırıyorum mesela.

  • kayranin kedisi  (27.08.12 00:00:08 ~ 00:41:34) 
rekonstruksiyon yaptirmiyorsan, o dönemin mimarisinin kopyalamak ögretilmiyor mimarlara okullarda. o yüzden sikinti yaratabilir. mesele telif meselesi degil. bir de imar izni alirken bilmiyorum türkiye'de durumlar nasil ama imar izni veren kisilerin, sehir planlamacilarin "hocu ne is? cevrede bu cesit bir bina yok, bunu buraya neden kondurmak istiyorsun?" diye sormasi gerekiyor.
daha cok cevresini gözeten bir mimariyle onun modern yorumunu yapmak gerekiyor.
gerekli sartlar bunu yapabilecek bir mimar ve onu onaylayacaklari bulursan mümkün tabii neden olmasin
  • flmng  (27.08.12 00:03:56 ~ 00:04:54) 
flmng nin dedigi gibi,
1. donemin imkanlarini ve gerceklerini yansitmayan bir yapi mimari egitimde etik disi goruluyor. Buna ragmen okulun disina cikildiginda parayi verdikten sonra ne istersen cizebilecek bir suru insan bulabilirsin.
2. imar yonetmelikleri epey sinirlayici olabiliyor. ornegin 19.yy fransiz apartmani yaptiricam dersen catinin egimi yonetmeliklere uymayacaktir muhtemelen. yuksek tavan yapmak istersen ekonomik goturuleri olacaktir. belediyedeki gorevli biraz fazla ucuk bir sey gordugunde ne ayak? diyecektir. vs, vs...

acikcasi her bina modernist prensiplerle yapilmalidir gibi bir takintim yoktur sahsen ama sunu bilmek lazim ki i cok begendigimiz eski apartmanlarin cephelerinde uzun donemlerin birikimi olan iscilik ve oran bilgisi degerlidir. bugun bu bilgilere sahip insanlar artik yok, dolayisiyla gunun imkanlariyla yaptirmaya calisacaginiz taklitler orantisiz cepheleri ve dusuk kaliteli iscilikleri ile ucubeye benzeyeceklerdir. bilmekte yarar var.
  • chavezding  (27.08.12 01:20:01 ~ 01:20:14) 
sen canlıyı göster biraz bide arsanın imar çapını yolla, istediğin cepheye yakın birde imaj gönder hemen 3d'sini çizip yolluyayım, in Turkiye we call this architecture.
Kindly regards Mehmet Lütfi.

  • mehmet lutfi  (27.08.12 11:42:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.