[]

Moderatör Notu: forum değil burası.

"Öğretmenlikten mezun olup devlet bizi atamıyo diye çığırtkanlık yapanlar" başlıklı yazıyı az önce göndermiş ve bu konu hakkındaki fikirlerimi yazmıştım. Ama nedense ışık hızıyla silindi. ve üstelik şu notla beraber.


"Gerekçe: Tartışma başlatıcı içerik.
Moderatör Notu: forum değil burası."

Ekşi duyuru'da konular hakkında fikir alışverişinde bulunup tartışmak ne zamandan beri yasaklandı ?

 
burası tartışmadan çok soru cevap platformu diye biliyorum ben


  • bonjurkes  (26.08.12 19:31:24) 
@bonjurkes ha yani ben bir konu hakkında fikrimi belirtip, siz ne düşünüyorsunuz? diye soramıyorum öyle mi ?


  • secretcode  (26.08.12 19:34:57) 
daha önce açtığının içeriğini görmediğim için bir şey demem zor; ama aynı başlığı formata uygun düzenlersen bir sorun kalacağını düşünmüyorum.


  • average  (26.08.12 19:38:47) 
"Öğretmenlikten mezun olup devlet bizi atamıyo diye çığırtkanlık yapanlar
Sıkıldım sizden. Çok samimiyim artık gına geldi. Yani be adam/kadın, sen şimdi üniversitede öğretmenlik eğitimi alıyorsun ve biter bitmez zılgıt çalmaya başlıyorsun ... Seni özelliğin ne arkadaşım? ... Ama senin derdin farklı tabi.. Devlete yaslanmak değil mi? Öğretici bir insan yeteneğine sahip misin değil misin? diye sorgulanmadan, seni atasınlar ve ömrünün sonuna kadar garanti işin olsun öyle mi ?"

gibi doğrudan tartışma başlatıcı, tahrik edici, provoke edici cümleler yerine "öğretmenlerin diğer mezunlardan farkı ne ki bir tek onların ataması problem oluyor" gibi naif cümleler kullanırsanız belki silinmez.
  • kibritsuyu  (26.08.12 20:10:44) 
ben de birinci ağızdan bilgi vereyim, fakulteye girdiğimizde bolum atama kontenjanı senede 350-500 idi.. mezun olduğumuz yıl ise 0 (yazıyla: sıfır) sonraki 6 yıl boyunca da bölüm mezunlarından atama yapılmadı, binlerce mezun birikti. 7. sene alım yapıldı 32 kişi, ve bir sonraki sene ise 9 kişi.. sürekli ücretli öğretmenler (aslında ogretmen olmayan iki senelik myo mezunları filan bunlar) vekaleten calıstırılıyor. Ben ikinci turdaki 9 kişinin icinde idim, ayrıca cift anadal diplomam oldugundan ve de ailem buyuksehirde yasadıgı için, bu 7 yıllık surecte iş bulabildim ve calısma hayatında pek bir gucluk cekmedim. hatta atamam yapıldıgında kararsız kaldım, öğretmenlik yapayım mı, özel sektore devam edeyim mi diye.. cunku maasım ogretmenliğin iki katı kadardı o sıralar, ayrıca çalıstıgım şirkette de epey iyi konumdaydım (şirket de sektorde iyi konumdaydı).

biraz uzun oldu bu girizgah ama, şimdi bir düşünün benim büyüksehirde yasamadıgımı varsayalım, dolayısıyla iş bulamadıgımı, 350-500 atama yapılan bir bolum mezunu iken bunun sıfırlandıgını ve ortalama 10 sene beklediğimi atama yapılmadıgını buna karsılık ogretmen olmayan ama torpili olan kisilerin benim işimi yaptıgını.. biraz empati diyorum.

sizce neden "cıgırıyor" olabilirler?..
  • zan altı  (26.08.12 20:55:19 ~ 27.08.12 00:40:41) 
@kibritsuyu nasıl konuşmam gerektiğini size mi danışmam gerekiyordu ? Siz kimsiniz ki ?


  • secretcode  (27.08.12 01:50:58) 
soru soruyorsunuz ne zaman yasaklandı diye, aldığınız cevabı beğenmiyorsunuz. madem beğenmeyeceksiniz, niye soruyorsunuz?

bana danışmanız gerekmiyor, ama kuralları okumanız ve bilmeniz gerekiyor. nasıl konuşmanız gerektiği, tartışma başlatıcı şekilde yazılar yazmamanız gerektiği kurallarda yazıyor. ben ise bu kuralları uygulamakla ve yeri geldiğinde açıklamakla mükellef bir moderatörüm.
  • kibritsuyu  (27.08.12 08:56:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.