[]

kitap okurken veya bir iş yaparken odaklanma sorunu yaşıyorum

merhaba arkadaşlar sanırım odaklanamıyorum severek aldığım okumak istediğim bir kitabı okurken bile aklım başka yerlere gidiyor sanat tasarım alanında eğitim görüyorum genelde hemen aklım şöle bişi mi yapsam böle bir fikir nasıl olur tarzında bir yandan düşünüyorum bir yandan okuyorum sonra okuduğumdan bişi anlamıyorum.

oturup bir tasarım bir iş. iş amaçlı bir grafik yapacaksam ortam şartları oda düzeni derken zor başlıyorum ama gene başka şeylere dalıyorum.

işin özü verimli bir şekilde odaklanıp kitap okumak işlerimi tasarımlarımı yapmak istiyorum. her şey yarım kalıyor.

napsam nedir benim problemim sizce sadece bende mi sorun var napabilirim ?

 
yapacak bisi yok. bazi insanlarin akli farkli calisiyor.
add'lik bir durum yok bence aderall'e 'ozel' bir ilgin olmadigi surece.

  • yirtik foto  (26.08.12 14:35:46) 
problemin konusunda bilir kişi değilim, o açıdan bir şey diyemem ama bu durumlar için olayı özümseme en iyi çözüm gibi geliyor. bende hep işe yaramıştır, mesela okuduğun kitapta konuya kendini de dahil et yahut kitabın konusu/kahramalanları gibi ögelerin yerine kendini koy. bu biraz soyut bir öneri gibi gelebilir ama bende işe yaradı.

sonuçta insan kendisinden uzaklaştıkça odak sorunu yaşar.
  • hubris  (26.08.12 16:00:46) 
@dr.ramiz çok teşekkür ederim yazdıklarınızı deneyeceğim.



@compadrito dikkat eksikliği sanırım evet o başlıktakilerin çoğunu yaşıyorum.

özetle örneğin dediğim gibi bir kitap okumaya başlarken aklıma bir şey geliyo zaten yazarken bile düşünüyorum hemen bölünüyorum aklıma gelen bir fikir tasarım vs.. yi düşünmeye başlıyorum sonra okuduğum kitaptanda bişey anlamıyorum.

hayatımda hiç oturup 2 - 3 saat kitap okuyamıyorum bir sürü yarım kalmış kitap film duruyor raflarda.

sanırım en yakın zamanda bir psikologa gideceğim.

teşekkür ederim herkese
  • gramofon  (27.08.12 15:49:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.