[]

Samsung Ürünlerinin Satışı Durdurulacak Mı?

Merhaba. apple'ın samsung'a açtığı ürün taklidi davası'nı apple kazandı. tabii temyiz süreci vs vardır diyelim ki onlarda da apple haklı bulundu. Peki ondan sonra ne olacak?

Şimdi bu galaxy'lerin falan çalıntı olduğu anlamına geliyor mahkemeye göre. Bu karardan sonra samsung bu telefonları satmaya devam edebilecek mi yoksa bunların satışı durdurulur mu tüm dünyada? Ya da mevcut telefonlar için içerik, uygulama sağlama olayları eskisi gibi olabilecek mi?

Bir de samsungun telefon ve tablet fiyatlarında düşüş olur mu bu olaydan dolayı? Yetkililerden açıklama bekliyoruz.

 
öhöm,

O mahkeme abd mahkemesi. Alınan kararlar da sadece abd için geçerli. Apple zaten uzakdoğu ve Avrupa'da falan açtığı davaların %90'ını kaybetti. Kısaca bizi bağlayan bir durum yok. Abd'de o telefonların büyük kısmı çoktan piyasadan kalktı zaten, yeni telefonlara da update çıkartarak ilgili kısımları değiştirir. Bazılarında o da yetmez ama onlar eski telefonlar genelde. Yani en fazla birkaç ürün etkilenir.

Bir şey olmaz. 1 milyar doları Samsung şu anda 15-16 günde kazanıyor. zaten fiyatlar niye düşsün onu da anlamadım yav olsa olsa yükselir.
  • tahsin sutcuoglu  (25.08.12 18:26:07) 
Anladım ama s2 için falan da apple bizden çaldı şeklinde suçluyordu samsung'u. keza tabletler için de öyle. yani çok eski modeller için değil diye biliyorum bu dava. hem bu davanın amerika'da olması bütün dünyayı etkilemez mi?

Hani takıldığım nokta 1 milyarlık tazminat değil de, telefon modelleriyle ve akıbetleriyle ilgili..
  • royal  (25.08.12 18:54:33) 
Tabletlere açılan davalar zaten geçersiz sayıldı, orada sıkıntı yok. Galaxy S2 de bildiğim kadarıyla sadece yazılımla ilgili kısımlardan ceza aldı, onlar da değiştirilir. Dış kasasından ceza alan ilk Galaxy S çeşitleri gibi anladım ben. Samsung zaten tek bir modele bağlı değil, bir sürü varyasyonları var aynı aletin. Diyelim S2 de banlandı, donanımı aynı sıkıntılı kısımları sağı solu değiştirilmiş modelini çıkarır.


  • tahsin sutcuoglu  (25.08.12 19:10:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.