Giriş
(5)

mönitörden elektrik çarpması?

faust
philips 107e6 model eski bir monitörüm var. haddinden fazla bir elektirik çarpması oluyor ekrana dokununca. hai şu parmak uçlarımızı hafif karıncalanır gibi yapıp hoşumuza giden türden değil. bildiğin çarpıyor alet.öyleki anında geri çekiyor refleks olarak. tabi her zaman olmuyor. herkese aynı anda
philips 107e6 model eski bir monitörüm var. haddinden fazla bir elektirik çarpması oluyor ekrana dokununca. hai şu parmak uçlarımızı hafif karıncalanır gibi yapıp hoşumuza giden türden değil. bildiğin çarpıyor alet.öyleki anında geri çekiyor refleks olarak. tabi her zaman olmuyor. herkese aynı anda olmuyor. misal bazen beni çarparken arkadaşı etkilemiyor. tamam insanda da elektirk var vs. ama böyle kuvvetli çarpması normal mi? elektirk mi kaçırıyor bu meret?
0
faust
(12.11.08)
monitör fişinin takılı olduğu prizin topraklamasında sorun olabilir mi?
0
phonex
(12.11.08)
çok enteresan bir şey önereceğim, monitörün elektrik fişini önceki konumuna göre ters takınız belki sorununuz hallolabilir.
0
allezz
(12.11.08)
hızlı cevaplar için teşekkürler öncelikle.

@phonex
net bir bilgi sahibi değilim. topraklamada sorun varsa nasıl halledilir diye sorsam çok mu olmuş olurum?

@allezz
ilginç bi öneri. deneyelim. sonucu yazarım buraya.
0
🌸faust
(12.11.08)
fişi taktığın priz (üçlüdür, duvardadır) ona baktığında üst ve alt kısmında içe doğru metal aksam vardır. prizin üst ve alt kısmında bulunan küçük boyutlu açık metale temas edecek şekilde bulunması lazım bunların. bu yoksa ya da tahribat görmüşse (genelde ütü kaynaklı fazla yük binmesinde prizin erimesi, patlaması ya da oynanıp metal aksamın kırılması vs..) prizi, topraklı bir prizle değiştirin. bunu bilen birine yaptırın ki elbette çarpılmayın sonra bunlar başıma @phonex yüzünden geldi demeyin eğer ev eskiyse (çocukluğumun geçtiği izmirdeki müstakil evim gibi) evin topraklama hattı olmayabilir. (en az 25 senelik evlerden bahsediyorum hatta sıva üstü döşeme olanlardan falan) ben bu durumda oda da kullandığım prizin topraklamasına tel bağlayıp (elbette çıplak tel değil) oda penceresinden sarkıttıktan sonra toprağa sokmuştum. (meslek lisesi öğrencisi her işi bilir ve yapar) kısaca maddelendirirsek;
* evin elektrik döşemesinde topraklama yapılmış mı? eski ev ise sorunlu olabilir. bunu evin büyüğü ya da sahibi bilir.
* prizin topraklamasını kontrol edin. sorunluysa değiştirin.
* bu işleri bilen/tecrübeli birine yaptırın. al işte bak eğildim, çatal görünüyor, ustayım yaparım diyen arkadaşınıza kanmayın. merakınıza yenilip sizde kurcalamayın. elektrik çarpar.
0
phonex
(12.11.08)
antistatik temizleme spreyleri de işe yarayabilir.
0
leylak sarabi
(12.11.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.