[]

GVZ

ya arkadaşımın gözlerinde genetik bi problem var ve %10 u görüyo.rahat ders çalışması için metin okuyucu bi program varmış GVZ adında benden bulmamı istedi.ben baktımda bulamadım bi yardımcı olabilir misiniz?

GVZ=gevezeymiş aynı zamanda.


 
bildiğim kadarıyla metin okuyucu değil, ses ile pc'yi kontrol etmeye yarıyor. buyrun linki:
www.downtr.net

  • dinomazu  (11.11.08 21:43:38) 
GVZ türkçe text to speech ve speech recognition alanlarında çalışan bir türk firması.
Aradığınız ürün ise şurada: www.gvz.com.tr ürünler altında netokur veya komutanlar ve pcokur. Yazıdan konuşma sentezleme çok fazla arge isteyen (ve her dil/dil ailesi için farklı temellere göre kurulmuş sistemler isteyen) karmaşık bir iş olduğu için bunu ecnebiler dibine kadar senelerdir araştırıyor ve uyguluyor olsa da, okunacak metinler türkçe ise bu ürünlerden başka şansınız yok sanıyorum. ama işi iyi yapıyor. ürünlerin fiyatları konusunda fikrim yok ama websitesindeki formdan kendilerine ulaşabilirsiniz sanıyorum.

  • kurukafa  (11.11.08 21:45:48) 
dinomazu@
metin okuyucudur.

naithan@
metin okuyucu ve bilgisayarı kumanda etme şeklinde 2 ayrı versiyonu vardır. bir ofis dökümanı veya websitesinde yazıları seçip oynat dediğinizde o size başlıyor okumaya. çok da güzel sese sahip okuyan bağyan. 600mb civarında setup dosyası vardır bilginiz olsun. bir dönem merak edip kullanmışlığım var. oradan biliyorum.

aramanız gereken program "gvz pcokur" olmalıdır. bu şekil google da aratırsanız size gerekli linkler çıkacaktır. ziplenmiş hali 350mb civarıdır. açtığınızda ise 600mb'a dönüşecektir.
  • winsome  (12.11.08 10:02:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.