[]

askerdeki yemin töreni

merhaba, bu askerlikteki yemin töreni nasıl bir şey? ne kadar sürüyor? askerin dışarı çıkmasına izin var mı? ekside okudugum kadarıyla törenden sonra 2 gun evci izni çıkabiliyorlarmıs. ama yine de teyit etmek istedim. ayrıca nişanlınız işten izin alamadıgı için yemin töreninize gelemese ne kadar üzülürdünüz? bilgisi olanlar deneyimlerini paylaşırsa sevinirim.




 
askerliğin en saçma ritüeli. günlerce sıcağın altında yürümemek, komutanların bağırıp çağırmalarını dinlememek için bir bahane sunup katılmadım. yemekhanede ettik yemini :) 2 saat kadar sürmüştü bizimkilerin töreni. törenden sonra teslim olunacak usta birliğine göre yol izni değişir. 1-2-3 gün olarak. evci iznini isterseniz eklersiniz, sanırım 5 gün veriyorlardı.


  • nouma21  (24.08.12 14:23:57) 
yemin törenini genelde cumaya filan denk getirip cumartesi pazar evci izni verirler. genel durum bu şekildedir. yemin töreninin süresi de duruma göre farklılık arzedebilir. mantığın bittiği bir yer olduğu için; sabah askerler 8 gibi tören alanında yerlerini alırlar. sonra paşalarımın keyfinin gelip de tören alanına teşrif etmelerini beklerler. bu kısım çok esnek olup bir kaç saat sürebilir. törenin kendisi en fazla 1 saat sürer. youtube da videolar filan vardır belki bi bakın. silahların üzerine el konulup yemin edilir işte. ondan sonra yarım saat kadar fotoğraf çekimi ve ailelerle hasret gidermek için zaman tanınır. sonra da izne çıkılır ama bu izin aşaması da uzun sürebilir. bir sürü kağıt filan imzalanır. asker sayısına göre uzayabilir bu süre. en geç öğlen 1-2 gibi çıkılmış olur. törene gelmeme durumuna ise şunu söyleyebilirim: ben bizzat ailemin gelmemesini istemiştim. gereksiz bir bekleme, gereksiz bir tören için gelmelerini istememiştim. kişiden kişiye değişir tabi. aile gelmezse evciye çıkılmaz ama. bir de yüzlerce abaza askerin olduğu bir ortama nişanlı hiç gelmese daha iyi bence. üzülmeye değecek birşey değil. ahmet kaya'nın dediği gibi özlemekmiş oysa sevmek... özlesin biraz, müsait olduğu zaman gider çarşıya çıkınca filan görürsün.


  • benim nickim var ya nah bole 40 karakter  (24.08.12 14:34:31) 
vallahi nişanlıyı geç.
2 gün evci iznin sana tüm dertleri unutturur.
tören ise 2-3 saat sürer.
gelir komutan vir vir vir vir konuşur 1 saat.
sonra yeme içme muhabbetine toplanıesınız bir yere..
oradan da onaylatıp eve.
  • kredi karti hesap ozeti  (24.08.12 14:37:45) 
acemi birligi ile usta birligi aynı iken de var mıdır evci izni?


  • bennerdenbileyim  (24.08.12 14:39:03) 
Dostum kız işten mi çıksın yani? Dil döktüyse ve izin alamadıysa bitmiştir. Bunda üzülecek ne var?


  • ahmetcan44  (24.08.12 14:48:39) 
Yarım saat, en fazla bir saat sürecek bir tören.
Askerin garnizon dışına çıkmasına izin yok ama kim nerden bilecek? Evci çıktın ;)
Benim nişanlım gelememişti, yemin töreninden sonra o haftasonu ben yanına gittim.
Üzülecek hiçbir şey yok.
  • sku  (24.08.12 14:56:18) 
Acemi birliği ile usta birliği aynı yerde yapılsa dahi acemilikte evci çıkılmaz, fakat usta birliğinde çıkabilirsiniz.


  • sku  (24.08.12 14:59:59) 
acemi birliği ile usta birliği aynı yerdeyken de evci izni verilir, yanlış bilgi vermeyin. yemin töreninden sonra acemilik bitiyor, yemin ediyorsun yani usta asker oluyorsun zaten.


  • strateji  (24.08.12 15:28:21) 
@strateji doğru söylüyor. tören olduğu an acemilik bitmiştir ve evci çıkılır. ben çıktım öyle diyeyim


  • benim nickim var ya nah bole 40 karakter  (24.08.12 18:13:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.