[]

Sarı Kantaron

Sözlükte de okudum, hakkında çıkan çeşitli haberlere de göz attım bu bitkinin. Aranızda kullanan var mı? Memnun kaldınız mı? Günlük stresi, gerginliği rolantide tutabilme, daha relax olma, zaman zaman bunaltıcı olan hayatı daha kolay idare edebilme konularında yardımcı olabilir mi? Günlük hayatın bir parçası olan stres vs. sorunları için bu durum çok rahatsız edici olmadıkça anti depresan vb. ilaçlar kullanmayı doğru bulmuyorum ki öyle bir ruh hali içerisinde de değilim ama tamamen bitkiselse, belki bu bitkinin ektresini içeren hapı deneyebilirim. Kullananlar hakkındaki izlenimlerini yazarsa, ya da doktor arkadaşlar olabilicek yan etkileri vs. konusundaki bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim. Bugün doktora da sordum, "spesifik bir yan etkisi var diyemeyiz, kullanmak istersen karar senin" diyip topu bana attı.sizin yorumlarınız nelerdir? sozlukte bayagı olumlu yazı var hakkında. Bir de Solgar mı Gnc mi yoksa çayı mı, tozu mu vs. mi karar veremedim? Eminönü'ne gidip tozunu alıp kaynatmanın pek bir etkisi olmadığı yazılmış sözlükte. tablet olarak almak daha mı etkili? öyle günde 3 tablet almak da sağlıklı gelmiyor bana, Gnc'nin sitesinde buna benzer bir kullanım önerilmiş ama çok da aklıma yatmadı. Hangi markayı almak, nasıl kullanmak, kullanırken nelere dikkat etmek gerekir?
(Not: çok uzun bir soru olmuş, kusura bakmayın:))



 
maddecikler halinde cevaplamaya çalışırsam;
* kullanmadım, sadece duymuşluğum, okumuşluğum var.
* ciddi psiko hastalıklarda pek sökmez ama anlattığın şeylere iyi gelir.
* doktor "yan etkisi yok, paran varsa al" demek çok iddalı olacağından kıvırmayı tercih etmiş.
* aktarlardan oradaki depolama- saklama koşullarını bilmediğin ot çöp almanı tavsiye etmem.
* solgar veya gnc pek fark etmez. gnc nin her ayın ilk haftası gnc kartlı musterilerine özel indirimi vardır. kartlı değilsen o an alışveriş yapmakta olan kartlı birinin faturasına eklenmek suretiyle indirimden faydalanabilirsin(görevli ve müşterinin iyi niyetine bağlı).
* gnc genelde "gunde 2-3 tablet yut" diye bol keseden sallar. günde 1 iyidir.
* baska depresyon ilaçlarıyla kombine edilmez. içkiyle etkileşimi nedir bilemem ama deneme :). bu tip rahatlatıcılar genelde akşam veya gece içilir diye biliyorum.
not: uyku problemi varsa (bkz: valerian root)
bir de kava kava var idi ama mazi oldu galiba artık getirtilmiyor.
  • pandayavrusu  (11.11.08 18:46:37 ~ 18:47:35) 
ben kullandım. hapını. gunde 2 tane iceceksin. solgar ya da gnc mi onu hatırlamıyorum başka bi marka da olabilir. 5-htp diye bir şey var bi de, o da tablet halinde satılıyor ikisini beraber kullanmak daha cok işe yarıyor. etkisini çok açıklayamam cunku ben de bilmiyorum:) yani iyi geliyor ya da gelmiyor diyemem, ama aman aman bi etkisi olmadıgını soyleyebilirim sadece.


  • likeinme  (11.11.08 19:53:10) 
ben kullandım. Umursamazlık ve garip bir heyecan gibi ne biliim neşe gibi birşey yapıyor. Bir de ben kızdığım şeylere kızmaz olmuştum.
Yan etki olarak açık tenli kişilerde güneşe karşı hassasiyet yaptığını okudum.
Bırakmamın sebebi de, delicesine göz seğirmesi yapmıştı, bırakınca geçmişti.
Solgar dı benim kullandığım.
Bir de çayları var ama ben çayları bir süre kullandıktan sonra uyuyamama endişesine kapılmıştım.
  • sayinseyirciler  (11.11.08 19:56:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.