[]

İş Görüşmesi

Bu Cuma günü, turnike sistemleri imalatı ve ihracatı yapan orta ölçekli bir şirkete, dış ticaret satış departmanında bir pozisyon için görüşmeye gideceğim. Şirket pek kurumsal bir firmaya benzemiyor. Sorularım ise şunlar:

1) Nasıl giyinmeliyim? Hiç ama hiç takım giymek istemiyorum, daha doğrusu takımıma sığamıyorum şu anda, kas yaptım biraz :P (25/m/ev)

2) Kabul edilirsem görevim tüm dış satış trafiğini yönlendirmek felan olacak. Yani sağlam İngilizce gerekecek sanırım. Toefl 100 var ama gene de İngilizce mülakata alırlarsa ne sorarlar? Pek kurumsal olmayan bi şirketi gözönünde bulundurarak cevaplandırınız. Böyle fiks sorular var mı İK klasiği olarak? Hiçbir görüşmeye hazırlanarak gitmedim şimdiye kadar, bari bunda bi kaç hazır cevabım olsun.

3) Alırlar mı ki he?

 
takım elbise giysen daha iyi olurdu. "dış ticaret satış" ise dikkat ederler diye düşünüyorum.


  • cha  (11.11.08 18:23:58) 
ahaha dış ticaret satış departmanı yazmışım. pozisyonun tam ismi dış ticaret satış asistanı. İlan ingilizce ama başlığı türkçe aynen bu yazdığım şekilde. Çok kasıntı durmak istemiyorum takımla felan. olmazsa olmaz mıdır iş görüşmesi için takım elbise?


  • mabl  (11.11.08 19:08:23) 
takım elbiseyle kasıntı durmazsın emin ol. en fazla "ciddi" durursun, eğer görüşmeye gideceğin iş yerindekiler çok rahat hatta geniş adamlarsa. ama bir dış ticaret firmasından bahsediyorsun.
muhtemelen normal zamanda onlar da takım elbiseyle çalışmıyorlardır. o tip yani smart casual uygulanan iş yerlerinde de genelde toplantı, bir 3. parti ile ya da bir müşteri ile görüşme olduğunda takım elbise giyilir. o zamanlar bile bankalardaki ciddiyette olmaz. yani tam takım olmayabilir. alt üst farklı olabilir; kot pantolonun üstüne gömlek-kravat olabilir vs.
ancak ne kadar rahat olunursa olunsun iş görüşmelerinde sigara içme teklifine olumlu yanıt verilmesi ne kadar ofsayt bulunursa, takım elbiseyle görüşmeye gidilmesi de o derecede beklenir.
ha işe başladıktan sonra casual giyinirsin, takımı falan unutursun o ayrı...
  • tranko buskas  (11.11.08 19:50:36) 
1- ciddiyetini belirleyen bir unsur.
ayrıca karşındaki nasıl giyiniyor bilmiyorsan default takım elbise giy derim.

2- çok büyük bir firma değilse sadece sohbet olarak geçecektir zannımca, "bu pozisyonu kesin kariyeriniz olarak düşünüyor musunuz?" gibi bir soru gelebilir. Hayalinizdeki iş mi? gibi..

3- 100 toefl baya iyi bir skor keşke bende alabilsem öyle bişi, alırlar bence he.
  • allezz  (11.11.08 22:33:56) 
insan kaynakları elemanları kalıplara takılmış hırt adamlardır genelde. ondan takım elbiseye takarlar.

ingilizce soru sormaktan çok mülakata ingilizce devam edelim derler.
  • arnold schwarzeneger  (12.11.08 15:50:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.