[]

avea wap gprs internet ne farkı var?

ya bu teknoloji iyi bişey mi kötü mü anlamadım valla. yine ben ve yine bir cehalet sorusu. şimdi aveadan yok yok tarifesi ( ayda 1000 dk 1000 sms 2gb internet) paketiyle nokia asha 303 aldım. ilk bi giremedim internete sonra bişiler yaptırdı müşteri hizmetleri girdim.şimdi bilenler anlar zaten bi yerlerden avea wap avea internet gibi bişeyleri seçiyoruz. müşteri hizmetlerindeki kız avea interneti seç demişti galiba ama onu seçince giremiyorum internete wapı seçince girebliyorum. ben de şimdi ufaktan bi yusuflama durumu var. internet paketi var ama acaba ayrı bi ücretlendirme falan mı oluyo noluyo ya? amaaan çok uzun ve karışık yazmışım farkındayım da bi anlatıverin hele?




 
simdi bunun kronolojik ve hiz sirasi soyle oluyor. wap/edge/3g/4g

erisim noktalarinda "avea internet" yaziyorsa 3g'den yararlanabilirsin demek. eger yoksa once 3G yazip 5555'e mesaj atman lazim. ya da online islem merkezinden bak bakalim 3G aboneligin aktif mi.

avea ISP seciliyse bu internete wap uzerinden giriyorsun demek.

ayrica, eger telefonunda mobil network mode ayari sadece GSM secilmisse 3g'den yararlanamazsin. dual network secilmis olmasi lazim. menuyu bilmedigim icin kesin konusamiyorum.
  • osuruklu  (24.08.12 00:12:40) 
hocam şimdi wap'tan bağlanınca 2gblık hakımdan gidiyor değil mi?


  • damla cikolata  (24.08.12 00:18:13) 
tabi tabi, hangi baglantidan baglandigin onemli degil. internet paketin varsa sorun yok. paket almayinca kol gibi giriyor yalniz. ben sirf navigasyon programinin cektigi minik minik datalardan dolayi 116 lira fatura odedim.

waptan baglaninca E harfi gorursun edge manasinda. diger turlu 3G, H veya H+ olur. H+ dedigi hsdpa oluyor. en hizlisi bu.
  • osuruklu  (24.08.12 00:25:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.