[]

Tax-Free Manchester Havaalani?

Ingiltere'de kaldigim sure icinde 5-6 adet alisveriste tax-free fisi aldim. Yakin bir tarihte de Manchester Havaalani'ndan Turkiye'ye donus yapacagim. Yurtdisina ilk cikisim oldugu icin bu tarz prosedurler nasil olur pek bilmiyorum. Eski duyurulara baktim, bir arkadas parfumu kabine sokamiyorsunuz demis, 100ml'ye kadar musaade yok muydu? Bendeki 100 ml ve paketli. Eger sokamiyorsak, onun iadesini nasil alacagim? Ve elektronik esyalarda durum nedir?

Turkiye'de bu islerin daha rahat oldugunu zannediyorum, ama burada kredi kartimin uzerinde imza olmadigi icin 5 dakika boyunca benden kanit isteyen, pasaportumdaki imzaya bakip attigim imzayi onunla uzun uzun karsilastiran kasiyerlerle karsilastigim icin, bu islemleri sikinti yasamadan bitirmek istiyorum, yabanci dilim yanlis anlasilmalari veya ayrintilari aciklayacak kadar iyi degil. Yardimci olabilirseniz sevinirim.


 
tax free alabilmeniz için tax free makbuzlarınızı öncelikle tax free ofisinde onaylatmanız lazım.
abiler onaylarken aldığınız ürünleri göstermenizi isteyebilir. bavulunuzu vermeden, aldıklarınızı kolayda bir yere koyun. makbuzlarınızı onaylatın.
daha sonra valizinizi verdikten sonra, genelde pasaport kontrolünden önce olur, tax free gişesine bu onaylı makbuzlarınızı ibraz edin, size nakit mi kredi kartı mı diye sorarlar, ben kredi kartına iade istemiştim, 1 hafta içinde iade ettiler. nakit isterseniz gişenin elindeki nakit durumuna göre nakit ya da çek olarak veriyorlar.
nakitte kesinti olabiliyor.
çek isterseniz de çeki bozduracak yer sıkıntısı oluyor. bulsanız bile komisyon alabiliyor bozdurduğunuz banka.

parfüm paketli de olsa, tax free kilitli poşetinde, içinde faturası olduğu zaman sıkıntı yaşamazsınız.

dışarıdan alıp yanınıza almak istediğinizde sıvılarda sıkıntı yaşayabilirsiniz.
o yüzden parfüm, deodorant, kabine almayın, valizin kırılmayacak yerinde taşımaya gayret edin.
  • sli  (23.08.12 17:33:14) 
Tesekkur ederim, bu gayet aciklayici ve oz oldu:) bir sorum daha olacak, aldigim elektronik urunu 2-3 haftadir kullanmaktayim, sorun yaratir mi?


  • sevgikusunkanadinda  (24.08.12 17:46:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.