[]

Nasıl az uyuruz?

Evet, günde 8 saat veya daha fazla uyuyan biri nasıl bu süreyi, 5'e, hatta 4'e kadar indirip de verimli bir şekilde kullanabilir bu vakti? Var mı bunun için bir yöntem?




 
20 gün zorla kendini.alışkanlıklar 3 haftaya yakın bir sürede ınsan bünyesıne yerleşir çünkü.


  • ezoCan  (23.08.12 14:43:24) 
Yöntem:Alışkanlık. Başlarda zorlanırsınız ama 1 ay sonra 5 saatlik uykunun yettiğini görürsünüz. Tecrübeyle sabittir.


  • himmet dayi  (23.08.12 14:43:59) 
herkesin gece boyunca çizdiği bir uyku grafiği var;

www.zamazing.org

mesela burada da grafiğin derin uykuya değil de aksi yönde zirve yaptığı anlarda bir şekilde uyanırsan uykunu almış olarak uyanırsın. bu işlevi gören bir de iphone uygulaması vardı, yastığın altına koyuyordun falan, gece boyunca yataktaki hareketlerinden derin uykuda mı yoksa uyanıklığa yakın bir seviyede mi olduğunu çıkarıyor ve belirlediğin saat aralığında alarmı çalıyordu.
  • oldtimer  (23.08.12 15:02:24) 
'sadece aptallar 8 saat uyur' adlı bir kişisel gelişim kitabı okumuştum, tavsiye ederim. özet olarak kişinin kendi beynine direktifler göndermesini ve böylece uykuyu azaltmasını destekleyici şeyler içeriyor.
azaltmak derken, örneğin; her hafta uyku saatini 10 dk azaltmak gibi. böylece bünyede ağır bir uykusuzluk durumu olmuyor ve başarıldığında haftada 10 dk'dan 1 ayda normal uyku süremizden 40 dk daha az uyumaya alışıyoruz gibi...

  • kenar  (23.08.12 15:02:41) 
@oldtimer bahsettiğin program sleepcycle sanırım. Daha öncesinde Android'de denemiştim ama çok fazla verim alamadım.

@kenar bahsettiğin kitap da Erdal Demirkıran'ın kitabı. Geçmişte okudum onu, hiç denemedim ama işe yarayabilir aslında.

Tabii bir de şu var, ben uyku saatimi düşürmek istiyorum ama bunun vücuduma bir zararı var mı yok mu bilmem lazım. Çünkü uzun yıllar bu alışkanlığımın sürmesini istiyorum, alışkanlık edelim derken vücuda zulüm etmeyelim.
  • Rochefort  (23.08.12 15:05:55) 
8den 5 e inmek biraz utopik duruyor.Ama en azindan kisa vadede 7 ye inerek baslanabilir.
Sahsi tecrubem der ki,oncelikle yedigine dikkat edeceksin.Yataga girmeden en gec 3 saat oncesine kadar birsey yemis olacaksin.Vucut bir yandan dinlenmekle bir yandan sindirmekle ugrasamaz.Ayrica spor yapiyor olmak da onemli.Bu ikisi de yoksa bunlarla bir baslangic yapilabilir.

  • hagi  (23.08.12 15:30:19) 
Vücudun zayıf düşer,hasta olursun.Uyku önemlidir, 4-5 saat uyku yetmez diye düşünüyorum. Biriside senin gibi yapmıştı, hasta oldu sonra. Hastalık tetikte beklermiş, vücut zayıf düşünce ortaya çıkarmış. Yazık etme kendine


  • karbasan  (23.08.12 17:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.