[]

Elektrikci arkadaslarin dikkatine: akülü araba çekiş sorunu

arkadaslar selamlar

benim yegenimin bir akulu araci var. 12v aku ile calisiyor. icini acip bakinca gordum ki bunu iki adet 6v ile saglamislar. bu arac bir yildir falan calismiyor. bugun sarj ettim. aku sarj aldi ama cekis cok dusuk. cocugu cekmiyor. bosken gidiyor. sorun akunun omrunu tamamlamis olmasi mi? akuyu degistirsem sorun cozulur mu?


 
amperi onemli 6 volt olmasi sorun degil muhtemelen amperi yuksek bi akuyle cekisi normale doner


  • steward  (23.08.12 01:48:43) 
aküleri ölçebiliyor musun ? büyük ihtimal jel aküdür onlar. şarjsız uzun süre bekleyince bozuluyorlar. her durumda 3-4 sene gibi bir kullanım ömürleri var ve bu sürenin sonunda kapasite kaybediyorlar.

aküler çok çabuk şarj oluyorsa, kısa bir kullanımdan sonra akü voltajı 11 voltun altına düşüyorsa aküler bozuk.

şarj cihazından 13.5-14 volt çıkması lazım bir ihtimal şarj cihazı da bozuk olabilir ama ben oyumu akülerden yana kullanıyorum.
  • orpheus  (23.08.12 05:33:08 ~ 05:33:30) 
eğer akülü aracın markası pilsan'sa kesinlikle akü diyorum bende...zamanında orada çalışmışlığım var...ve tipik akü sorunsaldır kuvvetle muhtemel.


  • kamilkoc  (23.08.12 13:45:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.