[]

Ekrandaki Görüntü Gidiyor

Romalılar,

Ya şöyle bir problemim var benim, Dell Inspiron N5010 Notebook var.

Son 5-6 gündür, laptopın monitörüne giden görüntü ara ara tamamen gidiyordu. Bu süre içerisinde bilgisayar gayet normal çalışmakta bu arada, hiçbir sıkıntı yok; hatta HDMI ile televizyona bağladığımda da görüntü geliyor. Herhangi spesifik bir aktivite de söz konusu değil, bazen Skype açıkken bazen de Firefox'tayken gidiyordu falan. Ne yaparsam yapayım düzelmiyor, bazen kendi kendine geliyordu.

Bugün Dell teknik servis gelip lcd ekranı ve lcd ekran kablosunu değiştirdi. Düzelir diye düşündüm, keza bir iyileşme var ama bu sefer de bazen normal desktoptayken kısa süreli olarak; ama asıl olarak, Diablo 3 oynarken belli bir süre içerisinde gidiyor. İşin ilginci, alt-tab yapıp masaüstüne döndüğümde geri geliyor ekran, oyuna geri döndüğümde kısa süre sonra tekrar gidiyor. Doğrudan Diablo ile alakalı olduğunu sanmıyorum ama başka bir oyunda da denemedim henüz.

Dediğim gibi lcd ekran ve kablosu değişti, Dell hardware diagnostics çalıştırdığımda bir problem bulamadı, problem ilk çıktığında da bios'tan yine diagnostics çalıştırmıştık o da olmadı.

Bir yandan, ekran kartı ısındığı için oluyor gibi geliyor ama emin de değilim, anakartta ya da windows update falan gibi bir şeyden mi oluşuyor problem acaba, bir çözüm bulamadım.

Dell'i tekrar arayacağım da basit çözümü ya da yönlendirebileceğiniz bir şey varsa (şundan kaynaklanıyordur gibi) iyi olur, yoksa bilgisayarın bütün parçalarını değiştirecek Dell bu gidişle.

 
bence hiç bir şey yapma. dell'i ara yine aynı arıza sanırım 3 kez olunca zaten değiştiriyorlar. hele ki dell..


  • ben smyrna  (23.08.12 10:00:45) 
alt tab yapınca ekran sorun çıkartıyorsa sistemden kaynaklanıyor olabilir. hele ki dell..


  • cetoxim  (23.08.12 12:08:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.