[]

acil olarak veterinere soru... kopegim hasta...

cok sevdigimiz, canimiz, oglumuz beyaz (teriyer, 6 yasinda, saglikli (en azindan simdiye kadar)) dun hastalandi. titreme ve inlemeyle beraber vethospital'e goturduk apar topar dun. stresstendir diyerek birsey vermeden eve gonderdiler bizi, bugun ise cok daha kotu durumda, cok yogun bir inlemeyle beraber arka bacakları tutmuyor, on bacaklarinin ustunde durmaya calisiyor ama onlar da kotu durumda, bugun yine vethospitalde bastan sona muayene edildi, herhangi bir sorun gozukmuyor, sakinlestirici yapip, oksijen verip buyuk ihtimalle stressten diyerek gonderdiler, keske oyle olsa. ailece dagildik, konu hakkinda tecrubesi veya bilgisi olanlar yardim ederse cok sevinirim, ozelden de mesaj atabilirler...




 
başka bir veterinere götürseniz?


  • turtle  (10.11.08 23:13:13) 
yarin duzelmesse ilk is o olacak...


  • isttrab  (10.11.08 23:24:31) 
gençlik hastalığı olabilir. umarım değildir. belirtilerin tümü ve hastalık hakkında kapsamlı bilgi için küçük bir arama yapmanız yeterli.


  • prospero  (11.11.08 00:04:39) 
gençlik hastalığı değildir, 6 yaşındaki köpek bunu kapmaz, köpek zehirlenmiş olabilir mi? dışkısını kontrol edin, dışkıda anormallik var mı?

el muayenesi yapın, özellikle eklem bölgelerine hafif bası yapın, inleme nerede artarsa bir kez daha orayı deneyin, kalça bölgesinde yer alan eklemlere bası yapın, ancak çokta sert basmayın. öncelikle inlemelerin kaynağının ortopedik olarak mı, yoksa iç organ kaynaklı mı olduğuna kanaat getirin, bir de mümkünse köpeğinize kan sayımı yaptırın ve detaylı bir film çektirin.

bu süreçte köpeğinize kesinlikle aşırı enerji verecek şeyler vermeyin, aşırı mama vermeyin, sadece önünde sürekli taze su ve günlük maması olsun. eğer istanbul' da iseniz, bence köpeğinizi alın, avcılar veterinerlik fakültesine götürün. orada bakılsın.
  • galahad  (11.11.08 00:19:01) 
sevgili isttrab öncelikle çok gecmis olsun. yazdıklarını okuyunca gecmiste basima gelenler film şeridi gibi gözümün önünden geçti. benzer bir olayı köpeğimde yasadık. arka bacakları tutmuyordu ve veteriner tarafından "kene felci" teşhisi kondu. uzun bir tedavi süreci geçirdi. köpeğinizi iyice kontrol edin üzerinde kene var mı? ve lütfen hemen acilen başka bir yere götürün. hemen şimdi hatta... yarını beklemeyin. çünkü kene felcinde erken müdahale çok önemli. umarım öyle değildir...tekrar gecmis olsun.


  • palyacopapi  (11.11.08 13:51:18) 
oncelikle cevaplayan herkese tesekkurler, korkum da bilgim de artmis oldu, ertesi sabah beyazimizi kurtulus parkinda bulunan veterinerlige goturduk, ilgi ve cihazlar dort dortluk, bizleri sakinlestirip iyice muayene ettikten sonra teshis geldi. son omuru zedelenmis, sebebini biz de bilmiyoruz, onun disindaki tum veriler (kan, idrar, film) normal, ezilmeden dolayi simdilik arka bacaklari hissetmiyor ama kortizol tedavisine basliyoruz bu sabahtan itibaren , 10 gunluk tedavinin ardindan duzelecegini soylediler, umarim oyle olur, beklemekten baska caremiz yok su anda, kortizol tedavisiyle ilgili deneyimleri olan varsa ve paylasabilirse sevinirim...


  • isttrab  (12.11.08 09:03:27) 
Moderator arkadaslardan ricam bir sure goz onunde tutulabilir mi sorum, konu saglikla alakali ve onemli...


  • isttrab  (12.11.08 09:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.