[]

Milano'da kalacak yere (ev/yurt vs.) ihtiyac var

Cumleten selam gencler,

Benim aslan parcasi bi kuzen var 19 yasinda, 11/12 Eylul gibi Milano'ya tasiniyor universite okumak icin. Yalniz su ana kadar konaklama olayini halledebilmis degil. Bildigim kadariyla okulu pek yardimci olmamis veya okulun verdigi bilgiler kuzenin isini gormemis. Kendi capinda da 1-2 yurt ile baglantiya gecmis Milano'da fakat ya yer kalmamis ya da kalan yerler icin cok fahis bi kira ucreti talep edilmis.

Simdi bu cocuk orada en az bi 3-4 yil kalacak fakat ilk etapta tabi ki o kadar uzun vadeli bi sey bakmiyor. Ilk donemi (Eylul-Ocak) kapsayacak sekilde bi ev/oda vs. ayarlayabilirsek opup basimiza koyariz. Neticede bi kere oraya yerlesip etrafi gormeye, tanimaya basladiktan sonra bikac ay icerisinde gonlune gore bi seyler denk getirir zaten.

Hicbir sey bulamadigi takdirde ilk zamanlarda hostelde kalmayi dusunuyor lakin bu son alternatif zira lisans egitimi almak icin yurtdisina tasinip yeni bi hayata baslayacak adamin bu baslangici hostel ortaminda yapmasina ve Milano’ya gider gitmez ilk birkac gun veya haftasini ev arama telasiyla gecirirken hostelde yasamasini istemiyorum.

4-5 aylik degil de 1 aylik bi yer bile bulsak isimizi gorur. Merkez veya merkeze yakin herhangi bir lokasyon uyuyor. Gerci daha spesifik olarak Largo Gemelli, Zona Sant’ambrogi diye belirtmis benim kuzen ama su durumda basini sokacak adam gibi bi yer bulsun kafi.

Elbet aranizda Milano’da yasayan/yasamis olan vardir. Ne onerirsiniz? Nereye bakarsak en hizli ve guvenilir sekilde bu isi halledebiliriz? Aranizda kaldigi evde/yurtta bi oda gecici sureligine bosa cikmis biri varsa veya buna benzer bi teklifle gelen olursa ona da talip olabiliriz belki. Ise yarama ihtimali olan her turlu oneriye acigiz.

Modlardan ricam, bikac gun ustte kalirsa sevinirim.

Simdiden tesekkurler.

 
belllki bakmamissinizdir diyerek:

milan.it.craigslist.it
  • compadrito  (22.08.12 13:53:15) 
Bir aydan fazla bir süredir Milano'da ev aradığım için birkaç site önerebilirim.
www.kijiji.it
milano.bakeca.it
www.easystanza.it
Buralarda epey ilan var, aradığı bölgeye göre de ilanları bulabilir. İlanların neredeyse hepsi italyanca; ama google translate epey işe yarıyor. onun dışında google maps de mesafe konusunda yardımcı oluyor. buradan insanlara ulaşılabilir; ama açıkçası benim mesaj attığım hiçkimsenin bana geri dönmediğini söyleyebilirim, belki de beni beğenmediler, bilmiyorum. ama benim ilanıma cevap verenler oldu. kendisi ilan yazıp buralardan araştırabilir.
www.residenze.polimi.it
burada da benim okulun önerdiği başka yurt imkanları var. Açıkçası ben yurtlar pahalı diye pek yanaşmamıştım; ama bir göz atılabilir.
  • kuroi roose  (22.08.12 16:59:32) 
Aynı süreçten geçmiş ve Milano'ya gidip aylarca oda aramış biri olarak naçizane tavsiyelerim şunlar olacak;
-internetten oda bulmak zor ve tehlikeli. görmeden oda tutulmaz, oraya gidip evi, mahalleyi falan görmeli. Bu yüzden oraya gidip, verilen ilanları arayarak kendine uygun bir yer seçmek en mantıklısı.
İlanlara şimdiden bakıp, aklına yatanlarla kontak kurabilir. Ancak genede yazılı olarak cevap vermezler, verdikleri telefon numarasını aramanızı beklerler, haberiniz olsun.
-ben ilk aşamada couchsurfing'ten tanıştığım birinin yanında kalmıştım. şansıma çok da iyi biri çıktı, orada yaşadığım sürece görüştüm. Siz de o seçeneği düşünebilirsiniz.
-Ben odamı, easystanza'ya ilan veren bir emlakçı sayesinde bulmuştum. SIfır yapılan bir evin tüm odalarını kiralıyordu, çok merkezi bir yerde güzel bir odaydı ama biraz pahalıydı. Bu tarz seçenekleri de gözden kaçırmayın.
-Mail yoluyla başvurularda birkaç kişi kazıklamaya çalıştı beni; gelmeden önce oara yatır ki odayı sana rezerve edelimi vs gibi mailler gelirse kulak asmayın.
-bunun dışında facebook'tan, vs milano'da yaşayan türk öğrencilerle temasa geçip, onlardan bilgi arabilirsiniz. Orada yaşayan türk öğrencilerin kiralık odalar hakkında illa bilgisi vardır, ilk aşamada en mantıklısı da bu bence. En azından birkaç aylık geçici bir yer bulunabilir bu yolla.

Kolay gelsin, umarım sorunsuz bulabilirsiniz.
  • gioberg  (22.08.12 23:05:09 ~ 23:06:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.