[]

bilgisayar sorunları

evet sorunları.. son iki haftadır o kadar çok sorun yaşadım ki o kadar yıllık bilgisayar kullanıcısı olduğum halde ben pc konusunda bu kadar sorun yaşadığım bir dönem hatırlamıyorum. neyse başlayalım buyrun. bir soru çözene 10 points, iki soru çözene 20 points, üç soru çözene 30 points, dört soru çözene 40 points, beş soru çözene 50 points

1- bilgisayarımın kasasının çıkardığı ses tamamen kendi iradesine bağlanmış durumda. geçenlerde kasanın içini temizledikten sonra başlattığım ilk 5 dakika içinde sesini duymakta güçlük çekiyorken ne olduysa birden elektrik süpürgesine dönüşüverdi meret. ayrıca bazı günler yine az ses çıkarırken bazı günlerde müziğin sesini duyabilmek için kulaklık takmak zorunda kalıyorum.

2- aynı şekilde ara ara kitlenmeler oluyor bilgisayarımda. (monitör durup dururken kararıyor ve klavye/mouse oynatamıyorum. ekranı göremiyorsan oynatıp oynatmadığını nasıl anlıyorsun diyebilirsiniz, haklısınız ama caps/num/scroll lock tuşları da basınca herhangi bir tepki vermiyorlar) ayrıca ara ara da kitlenme olmuyor. bugün bir defa oldu ama son üç gündür hiç olmamıştı, dört gün önce de iki defa olmuştu)

3- her zaman yükleyip rahat rahat oynadığım battlefield 3'ü açmaya çalışınca 'çalışmayı durdurdu' hatası veriyor. internetten sabahtan beri araştırıyorum ne denediysem olmadı. o yüzden bu konuda araştırmalarınızdan ziyade kişisel tecrübe ve bilginizden yardım bekliyorum

4- steam'den yine daha önce defalarca yükleyip rahat rahat oynadığım mw3'e girerken 'exceeded limit of 64 attachment assets' hatası almaya başladım. bunda da bi hafta öncesine kadar sorunsuz oynuyordum ertesi sabah açtığımda böyle oldu. olaydan iki gün sonra tekrar bi deneyim diye açtığımda oldu, ertesi gün yine olmadı. hala olmuyor.

5- windows güncelleştirmeleri yükleyemiyor! evet en normal sorunum bu sanırım. güncelleştirmeleri yükle butonuna bastıktan sonra neden hata verir? microsoft'un bu amaçla çıkardığı programlar neden işe yaramaz? bunların cevaplarına ulaşmak bu konudaki tek gayem. ve tekrar ediyorum, en normal sorunum bu.

yemin ediyorum lost bilgisayarı filan kullanıyorum sanmaya başladım artık. bu kadar alakasız sorunlar yığını içinde üç hafta içindeki 3. formatımı atmamam için yardım edin bana :'(

 
1- işlemcinin fanını ve varsa yan kasa fanlarını (ses yapanlar bunlarsa tabii) değiştirmen sesi büyük ölçüde kesecektir. Bende traktör vardı misal, bisiklete döndü..
2- kilitlenmelerin fan değiştirince geçebilir, geçmezse durum sakat ama bence yapacağın en mantıklı iş fanı değiştirip, temizinden bi format atman olacak, diğer sorunları da çözer derim ben...

  • manalinik  (22.08.12 02:05:31) 
fan değiştirip, bütün donanımların sürücülerini güncellemeni tavsiye ediyorum.


  • njtbcrn  (22.08.12 02:15:43) 
@manalinik: kitlenmelerin fanla ne ilgisi olabilir ki? donanım konusunda aşırı cahil olduğumdan bir bağlantı kuramadım. ama dediğin gibiyse sevinirim açıkçası, diğer parçalarda sorun olmasından korkmuştum ben.


  • isimsiz uye  (22.08.12 02:17:38) 
Ekran kartınız aşırı ısınıyor muhtemelen.


  • zizifos  (22.08.12 02:34:18) 
@zizifos: bu durumda ne yapmalıyım?


  • isimsiz uye  (22.08.12 02:35:04) 
Oncelikle combofix ile bir temizlİk ardindan da sorunlar kesilmezse fan değişimi. Benim tahminim virus sonucu asiri kasma ve isinma. Bu nedenle tam kapasite çalisiyor fanlar ama bu da yetmiyor tabi. Ekran karti da isiniyor olabilir pek tabi ama ben genelde bu sorun oldugunda ekranda renk sapitmalari gordum yani kararma yerine televizyondaki statik goruntunun renkli olani gibi bir şey. Bu seneple sanki daha çok işlemci gibi.


  • okumayi sevmeyen okur  (22.08.12 04:29:24) 
Ben de nedenini anlayamadığım kitlenmeler, reset atmalar, oyundan atmalar vs yaşıyordum. Hatta zamanı gelmişti zaten diyerek format bile attım, olmadı. En son gözüme bi uyarı ilişti oyundan atarken ve ekran kartıyla ilgili olduğunu öğrendim google'dan. Neyse, driverları falan güncelledim vs olmadı. Dedim şunu iyice bi sökeyim. Daha önceden kasayı açıp iyice temizlediğimi düşünürken ekran kartının altta kalan fanını görüp de şok olmam bir oldu. Fan ile kart arasında kalan kısım tamamen toz dolmuş, alta baktığı için gözümden kaçmış. Ve galiba hiç dönemiyormuş fan. Neyse söktüm iyice temizledim ve fakat fan sıcaktan yamulmuş ve sağa sola çarpıp dönmüyor. Ben de fanı tamamen söktüm, kasanın dışarı üfleyen fanını ekran kartının altına koydum. Kasanın yan kapakları açık olduğundan o fan pek işe yaramıyordu zaten. Şu anda bir sorun yok.


  • zizifos  (22.08.12 12:11:26) 
1,2,3,4 birbiriyle alakali gibi. hepsi kasanin icini temizledikten sonra basladi sanirim? kasanin icindeki fanlarla ilgili sorun var gibi. kablonun teki fana takiliyor olabilir bu alakasiz seslerin kaynagidir. fanin donmesini engelledigi/zorlastirdigi icin ilgili parca(cpu,ekran karti) cok isindigindan kilitlenmelere ve oyunlarda hatalara sebep olabilir. 3 ve 4. maddelerden dolayi ben ekran karti uzerinde yogunlasma taraftariyim. kasanin kapagi acik haldeyken bilgisayari calistirip fanlari gozlemleyin . fanlara degmesi muhtemeln kablo vs varmi ortalikta. fanlar duzgun donuyor mu yoksa arada takilma yapiyor mu? fanlari sirayla elinizle durdurun(korkmayin bisi olmaz). ses kesiliyor mu kesilmiyor mu ona bakin.

5. madde icin c klasorunde windows update'in gecici bir klasoru var. o klasoru komple silip tekrar guncelleme yapmayi deneyebilirsiniz. muhtemelen duzelecektir. klasorun tam yerini hatirlayamadim. ufak bir arastirma ile bulabilirsiniz
  • crucio  (22.08.12 12:21:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.